Alla inlägg under januari 2008

Av Maria Thuré - 15 januari 2008 20:04

1. Gör ditt mobilnummer till en offentlig handling.


2. GE alltid numret till kille. Ta aldrig hans. Ringer han inte så kan han förmodligen inte använda en mobil - och hur attraherande är en kille som har iq som en fiskmås. Nej precis! Det är inget att ha.


3. Om du i fyllan begår misstaget att ta hans nummer så vänta åtminstone en dag med att höra av dig. Var inte för angelägen. Och ja! Att höra av sig 9.00 dagen efter en utgång är att vara angelägen.


4. Frågar en kille som är ointressant efter ditt nummer. Ge istället numret till din expojkväns nya flickvän. Ditt ex. kommer inte gilla att en kille ringer henne. Och varför ska han få vara lyckligt kär när inte du är det?


5. Övertolka inte SMS. (Detta har jag fått från den närmaste manligt tänkande vän jag har - Lesbiska Maja). Skriver en kille ingen fråga så vill han nog inte messa mer. Säger en kille att han inte kan ta en fika med dig för han ska träffa sin mormor. Så skriver han inte så för att han ska uppfattas som en gullig familjär kille. Han vill helt enkelt inte träffa dig! Släpp dessa killar.


6. Gå inte ut varje helg. Det är mer åtråvärt att rida en åsna än en häst för dem uppfattas lite mer sällsynta. (Gnäll inte på mig om ni drog märkliga kopplingar. De står ni själva för).


6. Stadens idrottslags spelscheman är din bibel. Det är efter dem du kan planera dina utgångar. Spelledig helg = utgång.


7. En idrottskille kan vara bra för att höja sin egen status i väntan på den rätta. En idrottskille är vanligen inget pojkvänsämne - om du inte har lust att leasa ut honom emellanåt.


8.Innan du går på dejt.. googla på killen. Kolla även hans vänlista på facebook. Den kan visa mycket som att han har tre kompisar som du dejtat tidigare. Då är det nog dags att flytta till en annan stad.


9. Man tror alltid att man är snyggare än man är en utekväll. Ställ därför aldrig upp på en vimmelbild. All publicitet är faktiskt inte bra publicitet. Kan bli jobbigt om du måste supa varje gång du ska kolla på bilden vilket krävs för att du ska tycka att du är snygg.


10. Var försiktig när en facebook vän med kamera vistas i din närhet. Om du inte är fotomodell så händer det ju att du blir fotad ur dina sämre vinklar. Läggs en sådan bild ut. Ta bort taggen.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 15 januari 2008 19:28

Igår var jag bara en vanlig guldfisk. Idag är jag en guldfisk med godkänd C-uppsats som bara väntar på att håva in sin socionomexamen!


Funderar dock på att skippa avslutningscermonin i skolan på fredag. Jag kan förstå fina jippon som idrottsgalan igår. I min släkt är idrottskulturen så mycket starakre än akademikerkulturen. Inte så märkligt dock då jag är den första akademikern. Jag kan förstå att man tar med nära och kära och firar att man blivit årets fotbollsspelare i Uppland eller vinnare av Jerring priset. Det har man ju verkligen kämpat för.


Jag förstår dock inte vitsen med att fira att man numera är redo för 40 år som hårt arbetande. Och dessutom få blommor för det. Ska jag vara ärlig så har jag inte behöva kämpa så hårt för att klara av studierna på Sopis. Jag skulle kunna ha läst kamratposten till vissa seminarium och ändå gå därifrån med ett godkänt betyg. Detta säger inget om mig som student utan mer om kravnivån på skolan. Men visst är jag stolt!


//Goldfish


Av Maria Thuré - 15 januari 2008 06:56

Hur oaccepterat är det inte när flera personer går ihop ock kritiserar en enskild individ? På låg- och mellanstadiet kallas det mobbing och det får konsekvenser. På högstadiet så tror man att det är coolt men man riskerar fortfarande att bli polisanänmäld. På universitet så kallas det opponering och det är helt socialt accepterat. Det enda som händer är om man kritiserar riktigt bra så inkammar man sina universitetspoäng. Idag ska jag bli grillad. Min uppsats ska opponeras. Vad ska man säga!? Jag lade ner några alvedon som ligger och skramlar i väskan. Tror de kan behövas!


//Goldfish

Av Maria Thuré - 14 januari 2008 22:11

Min pappa sa till mig häromdagen när vi satt och kolla på skidskytte.

"Maria, kan du inte börja på skidskytte. Det är så roligt att titta på".


Ett citat från min pappa som nu när jag sitter och kollar på Idrottsgalan får mig att reflektera kring det. Han sa det som en sådan självklarhet som han beställde en Big Mac på McDonalds. Tänk om idrott vore så att man bara kunde beställa en prestation. Hela tjusningen skulle då försvinna.


Men att det var min pappa som sa så, speglar hela min idrottskarriär. För att lyckas som idrottare måste du ha folk som tror på dig. Mina föräldrar har under hela min idrottskarriär stöttat mig. För pappa var det därför inget konstigt att se mig som en skidskytt. Fast jag inte stått på längskidor sen Kalle Anka Cupen när jag var sex år och pappa fick rusa över hela fotbollsplan och hjälpa mig upp när jag ramlat på andra sidan. Och att jag aldrig hållt i ett gevär, så tror de i vått och torrt på mig! Stöttning och folk som tror på en är tjusningen med idrott !


Dessutom så avslutar han citatet med att det är så roligt. Det absolut viktigaste med idrott. När jag som 22-åring slutade med fotboll fast jag hade mina förmodligen bästa år framför mig var det just pga att jag hade tappat glädjen. Det ska vara kul! Jag önskar att många föräldrar som är engagerade i sina barns idrott kan se barnens idrottande som mina föräldrar gjort. Att inte som första fråga ställa: Gjorde du något mål? Gick det bra för dig? Utan istället fråga: Hur var det att spela idag? Hade du kul? För det är just glädjen som är källan för utveckling.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 14 januari 2008 18:54

Jag har ganska högt i tak. Jag bor själv. Jag är singel. Tre konstaterande som innebär att det är ett j-a sjå så fort jag ska byta gardiner. Skulle man spela in mig då så skulle man få ett register över alla svordomar som finns. Dessutom så kommer jag för evigt bli påmind om detta besvärliga gardinbytande när min fondtapet nu har fina märken av gardinstången. Va fan är en kille när man bäst behöver honom?


Såg att någon hade skickat till Magnus Betnér att "joina" min grupp Maria goes for Maraton 2008. Alltså det skulle inte vara helt fel om han kom och hjälpte mig med gardinbytandet. Då skulle han få mycket uppslag till sina shower.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 14 januari 2008 16:27

Ramlade hem inatt runt 01.00 som pirat. Måste ha varit en otroligt rolig syn. Då hade jag fått ett mess av Cia min kompis.

Har du sett bloggen om dig? =)

Så där strax runt ett satte sig en liten piratklädd Maria framför datorn och läste följande blogg:

http://www.omy.se/?p=1481

Så nu börjar det trilla in medlemmar i min grupp på facebook.


Bakis på en måndag känns väl sådär. Men nu har man provat på det också.

 Har varit otroligt slow idag. Skulle ringa mamma och slog mitt eget nummer istället.


Höll på glömma elevvårdsträffen på Hästgymnasiet idag. Kom på det en kvart innan jag skulle dit. Kändes väl sådär att komma dit som skolans kurator med dagens dagsform och utan någon lunch i magen.


Min förvirring smittar dessutom av sig. UNT skrev om att Danmark (div 1 lag) hade ett triumfkort att komma med när det gäller nyförvärv. Jag kan idag släppa bomben före UNT. Mona ska återigen ta upp sin fotbollskarriär. Så jag följde med henne ochfixa fotbollsskor. Då skulle hon skriva upp sitt telefonnummer till killen i butiken. Då skrev hon sitt personnummer istället. Vad ska man säga?! Orutinerad singel. Jag har ju försökt lärt henne att man som singel ska slänga med sitt mobilnummer till alla villiga killar.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 12 januari 2008 22:00

En ganska tråkig lördag. Började dagen med att springa en mil i hällregn. Det roligaste som hänt idag var typ att läsa i unt om att en bil kört in i en husvägg utan för Gimo.


http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=78-AV_ID=711208,00.html


Detta väcker ju genast en massa roliga tankar (ev. tråkiga för de som inte tänker som en guldfisk)


* Undra om chauffören hette Pekka? Ni vet "vägen svängde men inte Pekka"


*Är man verkligen tryggare på landet? Sannolikheten att en bil ska köra in i min sovrumsvägg i stan fyra våningar upp är väl inte så stor.


*Tror ni de som bodde i huset bjöd på Gevalia?


En så slö dag som denna så har jag roat mig med att skaffa information om maratonloppet. De rekommenderar tydligen LSD till personer som tränar till maraton. Lugn nu mamma! LSD står tydligen för Long slow distance. Tydligen någon träningsfilosofi.


Har dessutom spelat kort med mamma och pappa. Det är ungefär som att se på en långfilm på fyran. Varje kvart när det är pappas tur att dela så kan man ta en kort paus; fylla på colan i glaset, gå på toa. Ja, göra allt som man annars gör under reklampauserna. Han kan verkligen inte dela snabbt. Och gör han det så märker man i slutet av spelomgången att någon har fått fler kort och man får börja om.


//Goldfish







Av Maria Thuré - 12 januari 2008 18:44

Knutmasso är ett fenomen som utspelar sig den 13 januari i de norduppländska brukssamhällena. För barnen är det en liten mini version av det amerikanska Halloween. Deras föräldrar syr dräkter som barnen klär på sig och går runt och får godis i gårdarna. Fy vad besviken man blev när som liten fick ett äpple. Jag som alltid varit en liten affärskvinna jublade när jag fick pengar istället för godis.


För de vuxna så benämns knutmasso som en ärofylld tradition. I själva verket så är det bara en finare benämning på årets fylleslag. Olika gäng bygger i största hemlighetsmakeri  dräkter/masker som de klär på sig för att visa upp på Bruksgatan på kvällen för flera tusen outklädda åskådare som vallfärdar´till orten. Det är lite som en karneval.


Idag kan man inte besöka någon Gimobo. Jag skulle till min kusin och var tvungen att vänta drygt 5 minuter utanför dörren, för de var ju tvungen att gömma sina skapelser så att vi inte skulle veta vilka de är imorgon.


Jag och Kristin ska gå och har planerat vad vi ska ha på oss. Pga av sekretessen som omgärdar jippot så kan jag inte meddela vad vi ska vara. Skoj ska det bli iaf. Jga tänkte att om jag ska jobba som socialsekreterae i kommunen så är det väl lika bra att passa på att festa loss, för sen lär det vill inte bli så mycket av det. Framförallt ser jag framemot efterföljande fest. Då vi ska dansa till Löpsjötorparens Dans SaFari från Katrineholm. Wow!


Visar en bild från förra årets knutmasso då jag enbart var besökare. Det blev bara en kortis då, då Mona frös så mycket i sina Ballerinaskor att vi var tvungna att gå hem. Det är Linda och Mona som står bredvid Ekorren Scrat från filmen Ica age. Förtydligande Scrat är han i mitten.


www.knutmasso.se


//Goldfish


Ovido - Quiz & Flashcards