Alla inlägg under januari 2008

Av Maria Thuré - 20 januari 2008 19:27

Det är inte lätt att vara bakis. Som Mona skulle ha sagt man ligger mest och ligger. Ett numera k-märkt uttryck som myntades idag när Mona skulle förklara för sitt ex. på msn vad hon gjorde. Hon ville säga att hon mest låg och jäste men eftersom vi supit bort några hjärnceller så visste vi inte om det stavades med j eller g.


En annan sak som är komplicerat när man är bakis är att beställa min favvo pizza shish kebab. Svårt att säga annars men det är ännu svårare när hjärnan går på sparlåga. Prova själva shish kebab, shish kebab. Vem fan har kommit på det namnet?


//Goldfish

Av Maria Thuré - 20 januari 2008 12:32

Shit jag tror att det var kul igår?!? Det verkade så iaf när jag idag skulle ta tag i städningen idag efter examensfesten.


Snittarna gick åt och blev omtyckta. Men vad kunde liksom bli fel trots min ohuslighet när jag fick ett mejl från Manne om hur man gör snittar. Mejlet bestod av så här klockrena beskrivningar:

Du snittar baguetten i små delar, du vet små mackor.

Du brer på pesto (Ja! på smöret)


Trots vissa minnesbegränsningar så vet jag att jag funderade:


* Går alla finskor på förfest. Dricker drinkar som ingen annan på festen. Bjuder på lakritsshot för att sedan i bästa partyform bara gå hem och hänga med killen som är hemma. Go Heidi!


* Hur mycket kan en Linda Sembrant eg. dra ner på en förfest? Hatthyllan, tvättstrecket allt bara råkade ramla i närheten av Linda. Och det var givetvis dåliga skruvar. Att Linda hänger i saker ska tydligen skruvar klara av. Undra eg. vem som har en skruv lös, inte är det bara hatthyllan iaf.


* Är det ett norrländsk fenomen att gå på en förfest och intala sig själv att vara nykter för att sen börja festa ute på krogen? Känns inte speciellt ekonomiskt, Linn.


* Sen när blev mitt maratondeltagande mingelsamtalsämnet nummer 1?


//Goldfish




Av Maria Thuré - 19 januari 2008 07:54

Min examensdag blev precis som jag ville. Bara en lugn middag med de närmaste. För att sedan i lugn och ro kunna pula med symaskinen jag fick. =)


Pappa jobbade undan lite pappersarbete. Pappersarbete som jag och mamma fick korrekturläsa pga hans skrivsvårigheter. Det gjorde vår dag kanske tom vår vecka. Detta avslutade han en offert med:

Vi hoppas att ovanstående offert skall vara tilltalande och emotser tacksamt er beställning.


Hahaha! Undra om kunden beställer?


//Goldfish

Av Maria Thuré - 18 januari 2008 09:25

Imorgon så ska jag bjuda mina vänner på fest och fira att de har fått socionomexamerad kompis som hädanefter kommer ta betalt när de ventilerar olika problem med mig. Som kompisar kommer de dock få lite rabatt.


Det husligaste jag gör är typ att steka på Findus krögarpytt. Hade skrivit på inbjudan att jag skulle bjuda på snittar. Fråga mig inte varför? Tyckte snittar lät lite fint och akademiskt. Fick lite ångest över att jag på inbjudan istället inte skrev det bjuds på chips och ostbågar och ringde min husligaste vän Cia. Då hon säger:

"Du gör en snitt av philadelpia ost, soltorkad tomat och basilika".

Lugnt tänker jag. Inga konstiga livsmedel.

"Det bröd du lägger detta på heter pumpelnickelbröd"

Nice så var huslighets självförtroendet nere i skosulorna igen! Vad fan är pumpelnickelbröd? Jag kommer inte ens klara av att handla alla ingredienser?!? Undra om det går lika bra med skogaholmslimpa?


//Goldfish


Av Maria Thuré - 18 januari 2008 09:15

Johanna berättade något för mig som jag inte kunde släppa igår när jag gick och lade mig. Ni killar som läser min blogg kan ju logga in på någon sportsida istället. Detta intresserar nog inte er! 


Hon hade hört talas om en ung tjej som hade haft mens nio månader i sträck!?! Den tjejen måste ju ha varit tömd på blod. Kna tyckas märkligt men jag är kvinna och har också mens så jag ska aldrig gnälla när jag får mina 4-5 dagars mens varje månad.


I brist på annat så var jag tvungen att räkna ut hur mycket pengar hon ev. lagt ut på tamponger. Jag har inte ens koll på vad en liter mjölk kostar så jag gissar på att ett paket tamponger kostar 30 kr.


9 månader = ca. 270 dagar

Ett paket tamponger räcker ca. 3 dagar

Hon måste alltså ha köpt 90 paket tamponger

Hon fick betala 2700 extra kronor under 9 månader för att hon föddes som tjej istället för kille. Är det något som tas h'nsyn till i skattedeklarationen eller i utdelningen av studiebidraget?!? Svar nej! Bedrövligt!


Om jag blir statsminister så ska jag införa subventionerade bind- och tampongpriser.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 17 januari 2008 21:22

Om jag är spårlöst försvunnen imorgon så tipsar jag er att söka ledtrådar hos UNTs redaktion.


Jag fick ett mejl idag av en bloggare/reporter på UNT som bland annat skrev:

 Sedan skrattade jag gott åt ditt hackande på mina kära kolleger på UNT-sporten (notisen om tröjnummer var tydligen en av de mest lästa på sajten)

Kan någon förklara för mig om han menar att min gymnasieutbildning på tre år med inriktning journalistik gav mig bristande kunskap i värderande av läsarintresse? Eller att min blogg med länk till notisen ev. lockat en del läsare?


I vilket fall som helst så oroar det mig något att en så ointressant notis som tröjnummerfördelning hos Sirius roar flest läsare. I en akademikerstad som Uppsala så borde väl fotbollsåskådarna ha råd att lägga 20 spänn på ett matchprogram istället för att skriva ut UNTs notis och ha med den på matchen.


Det skrämmer mig något att någon på UNT har hittat hit som dessutom kallar sportreportrarna mina kära kollegor. Jag har ju inte direkt talat väl om UNT. Detta skrämmer mig!


Daniel Legue

Blotta åsynen av honom ger mig kalla kårar. När man under min aktiva fotbollskarriär såg Herr Legue på läktaren som UNTs utsände så ringde man mamma och bad henne fylla på kylskåpet. För man visste att man skulle bli totalsågad av honom i morgondagens artikel. Vilket innebar att man inte kunde visa sig ute på två dagar. Dessutom har han som specialintresse att få in en metafor eller ordspråk i sina artiklar. Vilket skulle innebära att om han skulle se min blogg så skulle han uttrycka.. Den som gräver en grop till andra....


Agnes Dunder

Har väl kritiserats hårdast och blivit måltavla för min irritation över överpubliceringen av artiklar om Sirius fotboll. Men allvarligt så tror jag att hon tapetserat väggarna hemma med Sirius idolbilder. Och ska jag vara ärlig så känns den tanken lite bekvämare än att hon tapetserade den med mina kompisar. Kan dock inte kritisera henne för att vara lat.


Henrik Söderlund

Uppväxt i samma kommun som mig. Men han bröt mot den oskrivna regeln att behandla sina kommunvänner med syskonrespekt när han skrev en artikel när vi spelade mot Örebro. Han klargjorde att jag fällde en motståndare i eget straffområde, vilket resulterade i straff. Sant! Det hade räckt han hade inte behövt klargöra att det var ett korrekt domslut. Domaren var lesbisk! Det är inte jag!


Carl Göransson

Har inte så mycket att säga på. Den UNT-reporter som är finast att titta på efter en förlust.


Håkan Lundh

Min favorit! Hockeyreporter som ibland fick vikariera som reporter för Bälinge dam. Med honom kände jag mig trygg. Varje gång han skulle skriva om matchen så gjorde jag mål! Min lilla maskot! Hade UNT månat om mig mer så hade de skickat han oftare. Då hade jag vunnit skytteligan.


//Goldfish





Av Maria Thuré - 17 januari 2008 20:26

Min grupp på facebook Maria goes for Maraton 2008 kan man se lite som en fritidsgård som verkar underhålla någon rastlös ungdom på kvällarna. Följande personer har skickats en inbjudan till min grupp:


Magnus Betner

Han kanske kan underhålla min fanclub som kommer vara på plats under mitt lopp. Tror att det är lite roligare att lyssna på honom en följa mitt lopp i gåtempo under ca. 6 timmar. Men han får lov att vara tyst under upploppet.


Joacim Posener

Visst jag eftersökte sponsorer och det ryktas om att denna herre har en del miljoner på kontot. Skulle vara schysst att kunna få erbjudandet att vara maratonmotionär på heltid och ett träningsläger i Thailand eller Sydafrika. Risken finns dock att jag får träna som f-n då polisen kommer vara mig i hälarna under hela loppet. Kan iofs vara en bra sporre.


Bingo Rimer

Va fan! Jag är inte blond! Har inga silkontuttar eller äkta vara i D-kupa. Intelligensen väljer jag att inte kommentera. Det närmaste en dokusåpa jag varit är en biroll i Lindas och Monas stående filmer under våra fester. Varför ens lägga energi på att skicka honom en inbjudan?


Bröderna Schulman

Javisst! Låt de hoppa på mig bara! Jag kommer känna mig som en tillräcklig looser om jag inte tar mig runt. Dessa bröders kommentarer efter ett misslyckande kan jag besvaras ifrån. Dessutom kanske den äldre broderna kommer dragandes med sin fru och jag står inte ut med hennes röst.


//Goldfish


Av Maria Thuré - 16 januari 2008 15:31

Jag kanske är som en sur gammal kärring när det gäller mina åsikter om UNT-sporten.Men att lägga ut en liten notis om att Sirius fotbollsspelare har valt tröjnummer känns väl sådär intressant måste jag säga.


http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=4-AV_ID=711885,00.html


Jag tyckte också att det var jätteviktigt att få mitt lyckonummer på tröjan när jag var sex år. Sen kunde jag släppa det. Om jag vill ha reda på spelarnas nummer så köper jag ett matchprogram när jag går på matchen. På UNT.se vill jag läsa om saker som att Mona Najib tar upp karriären igen efter ett års uppehåll. Inte att Gustaf Segerström får nummer 13 istället för 100. Eftersom hans lagkamrat nu har nummer 8, hans före detta nummer.


Apropå 100 så är det nu över 100 medlemmar i facebook gruppen Maria goes for maraton 2008. Fler vill vi ha!


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards