Alla inlägg den 12 januari 2008

Av Maria Thuré - 12 januari 2008 22:00

En ganska tråkig lördag. Började dagen med att springa en mil i hällregn. Det roligaste som hänt idag var typ att läsa i unt om att en bil kört in i en husvägg utan för Gimo.


http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=78-AV_ID=711208,00.html


Detta väcker ju genast en massa roliga tankar (ev. tråkiga för de som inte tänker som en guldfisk)


* Undra om chauffören hette Pekka? Ni vet "vägen svängde men inte Pekka"


*Är man verkligen tryggare på landet? Sannolikheten att en bil ska köra in i min sovrumsvägg i stan fyra våningar upp är väl inte så stor.


*Tror ni de som bodde i huset bjöd på Gevalia?


En så slö dag som denna så har jag roat mig med att skaffa information om maratonloppet. De rekommenderar tydligen LSD till personer som tränar till maraton. Lugn nu mamma! LSD står tydligen för Long slow distance. Tydligen någon träningsfilosofi.


Har dessutom spelat kort med mamma och pappa. Det är ungefär som att se på en långfilm på fyran. Varje kvart när det är pappas tur att dela så kan man ta en kort paus; fylla på colan i glaset, gå på toa. Ja, göra allt som man annars gör under reklampauserna. Han kan verkligen inte dela snabbt. Och gör han det så märker man i slutet av spelomgången att någon har fått fler kort och man får börja om.


//Goldfish







Av Maria Thuré - 12 januari 2008 18:44

Knutmasso är ett fenomen som utspelar sig den 13 januari i de norduppländska brukssamhällena. För barnen är det en liten mini version av det amerikanska Halloween. Deras föräldrar syr dräkter som barnen klär på sig och går runt och får godis i gårdarna. Fy vad besviken man blev när som liten fick ett äpple. Jag som alltid varit en liten affärskvinna jublade när jag fick pengar istället för godis.


För de vuxna så benämns knutmasso som en ärofylld tradition. I själva verket så är det bara en finare benämning på årets fylleslag. Olika gäng bygger i största hemlighetsmakeri  dräkter/masker som de klär på sig för att visa upp på Bruksgatan på kvällen för flera tusen outklädda åskådare som vallfärdar´till orten. Det är lite som en karneval.


Idag kan man inte besöka någon Gimobo. Jag skulle till min kusin och var tvungen att vänta drygt 5 minuter utanför dörren, för de var ju tvungen att gömma sina skapelser så att vi inte skulle veta vilka de är imorgon.


Jag och Kristin ska gå och har planerat vad vi ska ha på oss. Pga av sekretessen som omgärdar jippot så kan jag inte meddela vad vi ska vara. Skoj ska det bli iaf. Jga tänkte att om jag ska jobba som socialsekreterae i kommunen så är det väl lika bra att passa på att festa loss, för sen lär det vill inte bli så mycket av det. Framförallt ser jag framemot efterföljande fest. Då vi ska dansa till Löpsjötorparens Dans SaFari från Katrineholm. Wow!


Visar en bild från förra årets knutmasso då jag enbart var besökare. Det blev bara en kortis då, då Mona frös så mycket i sina Ballerinaskor att vi var tvungna att gå hem. Det är Linda och Mona som står bredvid Ekorren Scrat från filmen Ica age. Förtydligande Scrat är han i mitten.


www.knutmasso.se


//Goldfish


Av Maria Thuré - 12 januari 2008 14:15

Märkligt det här med att komma från en liten ort. Ortsborna  har ofta mer kunskap om än själv än vad man själv har. Jag ska tydligen spela fotboll nästa år i Fyris.


En person från Gimo IF hade ringt pappa angående nästa års sponsring då de den personen hade gett pappa informationen att jag skulle spela i Fyris. Måste nog ringa tillbaka till den personen och höra om han vet vilket kontrakt jag var erbjuden.


Det stämmer att de varit i kontakt med mig men jag har ju blivit maratonlöpare. Att springa efter en boll kan bli ett störningsmoment i min uppladdning.


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards