Alla inlägg den 7 januari 2008

Av Maria Thuré - 7 januari 2008 21:08

Såg på outsiders om sopfolket. Personer som lever på det vi konsumenter slänger. Jag förstår inte riktigt deras livsstil. Jag är helt tvärtom. Jag vägrar dricka mjölk som har dagens utgångsdatum. Dessa människor skulle kunna prenumerera på mina sopor. De skulle kunna hämta de utanför min dörr så slipper de leta i containern och jag skulle slippa gå till sophuset. =)


Dessutom så bjuder sopfolket sina vänner på fest där det bjuds gamla matrester från soporna. Tänk  om jag skulle vara en sopmänniska och bjuda mina vänner på exempelvis lussefika.


Tjena tjejer! Kul att ni kunde komma! Jag hitta inga lussebullar och pepparkakor i soporna så.. om du Lina tar en halvt uppäten chokladboll så kan Mona och Johanna få lite gamla Marie kex. Tänkte vi kunde dricka lite mjölk till. Den är bara två dagar gammal. Kanske smakar lite surt men det gör det hela bara lite mer intressant. Har lite presenter också. Mona  du är en planeringsmänniska och får grannens gamla almanacka från 2006. Johanna - du kör mycket bil och får en gammal wunderbaum. Lina - du är ju precis sjuksköterska så du får ett gammalt använt plåster.


Shit mina kompisar skulle säga upp bekantskapen med mig.


Jag ska aldrig mer gnälla att min konsumbutik inte har en viss produkt. Tänk dessa stackars sopmänniskor de kan ju få vänta ett helt år eller ännu längre för att hitta en marabou chokladkaka. Jag kommer aldrig bli sopmänniska. Jag älskar choklad.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 7 januari 2008 13:37

Personer som är födda på 50-talet förstår inte riktigt detta med att det kostar pengar att lyssna av mobilsvararen. De verkar gilla sin röst så mycket att de gärna vill lämna ett avtryck av den på folks mobilsvar. Detta gäller framförallt min pappa. Han förstår inte riktigt att mobiler har en funktion som nummerpresentatör.


"Välkommen till din eurovoice. Du har ett nytt medelande. Meddelandet togs emot 1 1 . 0 1"


"Hej! Det är pappa" (Då jag genaat börjar tänka Nämen vad otippat. Jag trodde det var någon annan som ringt från hans mobil).

"Du kan väl ringa när du får tid. Hej då!"


Finns det något onödigare sett att spendera några ören på?

Oftast när jag lyssnar av dessa meddelanden så har jag redan ringt upp pappa. För jag ringer alltid upp när jag har ett missat samtal från någon i min telefonbok. När jag ser att någon har ringt så vill de väl förmodligen prata med mig och behöver inte lämna det på min mobilsvar.


Jag ska därför ändra mitt mobilsvar nu:

"Hej! Du har kommit till Maria Thuré. Kan inte svara just nu, är förmodligen ute och tränar för Stockholm maraton. Men om jag kommer hem igen från löpturen så ringer jag. Är det någon som inte finns med i min telefonbok så kan ni väl lämna namn och telefonnummer så jag vet var jag ska ringa. Om det är pappa så vet jag att du har ringt och du behöver inte prata in något på telefonsvararen. Ha det så bra!"


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards