Alla inlägg den 24 januari 2008

Av Maria Thuré - 24 januari 2008 22:13

Idag har jag varit barnvakt åt min 8 månaders brorsdotter Hilma. Det har varit så mysigt! Min brorsa börja pappaledigheten i måndags. Idag är det torsdag och syster yster fick rycka in. Men några frågor har väckts.


1. Okej man har 50% chans att sätta blöjan åt rätt håll. När jag arbetade som barnskötare så skulle bilden på kaninerna vara fram. Nu var det plötsligt kaniner på båda sidor. Varför finns det inte en lapp i bak som på vanliga byxor? Troligen så har Hilma gått med en felvänd blöja hela dagen.


2. Hur mycket snor kan det rinna från en barnnäsa?


3. Så vitt jag förstår så finns det tre anledningar till att barn gråter.. trötta, dags att byta blöja och hungriga. Men om man prövat allt varför gråter de då?


4. Varför kollar alla på mig med helt annan respekt när jag vandrar runt med en barnvagn? Är det något man bör prova på krogen? Nej kanske inte!


//Goldfish

Av Maria Thuré - 24 januari 2008 22:00

Idag fyller världens bästa pappa 50 år. Jag gratulerade honom och informerade honom attt han blev gubbe idag. Jag tror han blev glad? Pappa är min idol.


Mina föräldrar är sådana här curling föräldrar. Jag är lite trött på det uttrycket och vill istället använda uttrycket ismaskins förälder. Pappa nöjde sig liksom inte bara med att sopa banan åt mig utan man kan milt säga att han i likhet med ismaskinen spolade vägen för mig. Så jag bara kunde glida fram. För mig är det otroligt hur han hunnit med detta som egen företagare. Första året i Bälinge så skjutsade han mig sex dagar i veckan till träningen. Till träningen var det 5 mil. Han satt och väntade under träningen. På vägen hem satt vi och lyssnade på Karlavagnen. Ett radioprogram där de diskuterar alla möjliga saker. När jag slutade med fotboll så har han inte behövt vara ismaskins förälder men det kanske är dags att fråga om han vill cykla bredvid mig under mina maraton träningspass.


Min pappa är en arbetsmyra som älskar sitt företag och jag minns när jag kanske var fem år inne i glasverkstan med honom och sa.

"Pappa det här är plexiglas va?"

För pappa var det ett lika stort ögonblick som när jag sa pappa första gången. Redan då såg han min glastalang. men det gick utför än idag så kan jag inte skära till en kvadrat i 4 mm glas. Där hade han behövt spola isen lite mer.


 Stort grattis pappa!





Ovido - Quiz & Flashcards