Alla inlägg under oktober 2007

Av Maria Thuré - 14 oktober 2007 21:43

Var ut till Gimo och åt familjemiddag vid 17.00 Hade nog stannat hemma om det inte vore för att jag skulle få träffa Hilma. Min brors lilla dotter. Jag hade inte sett henne på jättelänge. Det första hon gör är att lägga en spya på mig. Jag tror hon gillar mig! =)


Tog bussen till Gimo eftersom jag var lite rund om fötterna igår. Det regnade och jag ställde mig under ett litet tak. Då kommer någon smal uppiffad tjej och tränger ut mig så att jag får stå utanför taket. Blev så sur. Jag önskar jag vore tuffare i såna lägen och skulle våga säga till. Bara för att jag kunde klä mig i regnjacka efter vädret så skulle väl inte hon få fördel att stå under tak.


Efter det så åkte jag och hämtade Mona och vi begav oss till mitt ex. Stefan för att låna en dvd. Vi satt kvar där och småpratade lite och drack Cola. Han hade köpt nya fondtapeter som han skulle sätta upp. Jag påminde honom när han skulle hjälpa pappa att tapetsera min gamla lägenhet. Min pappa hade tydligen höga tankar om honom. =) Stefan fick  enbart tapetsera den lilla delen över fönstret. För där var det väl ingen som skulle se om det blev dåligt.


Vi kollade på den nya Beck filmen. Tyvärr så strulade filmen och vi fick inte se slutet. Men den delen av filmen vi såg - den var bra. =)


Mitt gamla lag Bälinge mötte AIK idag. Min kompis Kacey White som spelat halva säsongen i Bälinge gjorde det enda målet. Trots att det blev förlust för "mitt" lag så är jag glad för Kaceys skull!


Usch har skrivkramp. Kommer inte på något vettigt att skriva!


//Goldfish

Av Maria Thuré - 14 oktober 2007 13:02

Jaha! Då har jag diskat undan allt sen igår, jag har bäddat sängen, duschat borstat tänderna och tom använt tandtråd. Jag har ringt Mona och gjort den obligatoriska summeringen av kvällen. (Önskar att jag skulle kunna vara så privat att jag skulle kunna skildra hela vårt samtal men det kan jag inte). Dessutom kom vi gemensamt på att vi under förfesten var in på pampers hemsida och tänkte skicka ett väntar du barn paket till en gemensam vän. Fatta vad kul det skulle vara att se minen på den kompisen när han mottog paketet eftersom han så vitt vi vet inte väntar barn. Det brast dock på att man skulle uppge personnr.


Jag klättrar nästan på väggarna. Kort sagt kan man säga att jag inte är så speciellt bakis.


Det finns tre kategorier av att vara bakis:


1. Sängliggande bakis. Den värsta sorten av de alla. Man mår skit och världen snurrar fortfarande när man vaknar på morgonen och man måste sätta ner benet i golvet för att få det att sluta snurra. Man lämnar bara sängen för att hämta lite vatten (det är det enda man får i sig) och nödvändiga toalettbesök. Man har en hink bredvid sig om man skulle behöva kräkas. Man får mer och mer ångest ju längre dan går och i takt med att minnesluckorna börjar öppna sig. Framåt 18.00 snåret beställer man en pizza som levereras direkt till dörren. Man tänker: Jag ska aldrig mer dricka!


2. Soffliggande bakis. Man går upp på morgonen och det snurrar. Sängen får vara obäddad hela dagen och man äter litegrann men det är svårt. Kroppen orkar inga större ansträngningar än att kolla på TV i soffan. Man duschar kring 16.00 när man börjar må lite bättre. Drar på sig mjukisdressen och återgår till soffan fortfarande lite svart under ögonen från mascaran som man inte orkat tvätta bort ordentligt.


3. Gående bakis. Man vaknar på morgonen och äter frukost som vanligt. Man bäddar sängen, duschar, borstar tänderna. Är lite suddig i huvudet men mår inte illa.


Jag tror alla känner igen dessa faser. Idag tillhör jag kategori tre. Det är så skönt och idag hade jag bara planerat att vara bakis så allt jag får gjort blir som en extra bonus. Så nu undrar jag bara vad jag ska göra för jag kan ju inte sitta hemma hela dagen.


En korrigering från den förra bloggen - det var fyra i rad vi spelade inte tre i rad. =)


//Goldfish

Av Maria Thuré - 14 oktober 2007 11:33

Vaknade ganska nyss. Fösröker få i mig en satsumas. Har redan druckit fantan. Mona spädde nämligen ut sitt vin med den igår för att få det drickbart. Så det var inte jätte mkt kvar. På grund av mitt bakis tillstånd så varnar jag för ev. felskrivningar i denna blogg.


Är jättenöjd med kvällen. Jag och Mona åt middag och satt och drack. Fast vi typ har pratat om allt så känns det som vi alltid har saker att prata om. Runt 23.00 drog vi ner till BJ. Som vanligt är det mindre kö i den "vanliga" kön än VIP-kön. (Märkligt ställe det där Birger Jarl). Så vi bara sprang in. Det säger lite om vilket folk som går dit också som trots att det är tomt i den valiga kön väljer att ställa sig i VIP-kön för att visa deras status. Är inte själva poängen med VIP att man ska komma in snabbare? Cia sammanstrålade med oss på BJ. Det var skoj!


Som vanligt swischade kvällen bara förbi. Det blev mycket dans och till och med lite spelande. En killkompis hade märkligt nog med sig ett tre i rad spel som vi spelade. Jag kammade hem vinsten trots mitt alkoholintag. Det levde jag på hela kvällen. Efteråt samlade vi ihop ett gäng till McDonalds som vanligt. Inget hångel eller några skandaler. Dessutom är jag så nöjd att jag inte fyllemessade eller fylleringde några av de killarna som man så gärna vill göra det till. Pluspoäng till mig!


//Goldfish

Av Maria Thuré - 13 oktober 2007 10:57

Idag blir detta nog sista bloggen. Fullspeckad dag idag. Har sprungit en vända här på morgonen. För att spara tid så skippade jag löpbandet på Friskis och sprang här i Fålhagen istället. Den rundan runt den gröna plätten vid Fålhagens IP är så tråkig, man ser hela vändan man ska springa framför sig.


Sprang ner på Konsum en vända för att handla ingredienser till middagen som jag ska göra ikväll. Det blir lax. Hade fått ettt recept av farmor som blev gott när farmor tillagade det. Det skulle innehålla färsk ingefära. Hade ingen aning om hur det såg ut så jag fick fråga.


Det märks att man har blivit rutinerad partytjej. Jag köpte till och med fanta Tropic. Inte för att grogga på utan för att ha imorgon när jag vaknar bakis. De senaste gångerna jag druckit har jag blivit så j-a törstig dan efter. På natten har jag drömt att jag sitter mitt i öknen och ser en preem mack framför mig som jag aldrig kommer fram till. Jag analyserar det till att jag inte haft någon god dricka hemma att släcka törsten med. Och att ta sig ner för mina trappor är ju typ som att vandra i öknen.


Ska snart ner på stan för att göra Mona sällskap. Hon skulle shoppa lite. Jag ska enbart vara smakråd. Sen ska vi iväg och kolla på Sirius innebandy. Jag är nog inte så intresserad av själva sporten utan det finns en del snygga killar i det laget som är fina att kolla på =).


Ska stanna till på Vaksala torg. Cia som jobbar med att få ungdomar att sluta ta droger ska stå där och dela ut kondomer med sitt jobb. Observera att mitt enda ärende där är att hälsa på Cia. Jag gav henne ett gott råd att när hon delar ut dem så ska hon kolla på killarnas händer för att ge rätt storlek. Cia berättade igår att när hon och hennes unga kollega var till apoteket och handlade 1000 kondomer så hade de samtidigt köpt huvudvärkstabletter. Det var en ung kille i kassan som blev jättestressad. Då Cias kollega sa till henne för att stressa upp killen ytterligare.

-"Shit vilken tur att vi fick tag på den där sitsamminuten resan till Kos". Det tyckte jag var roligt. Killstackarn lämnade väl in sin avskedsansökan samma dag.


//Goldfish







Av Maria Thuré - 13 oktober 2007 08:30

Då var det helg igen. Gårdagen var jättetrevlig. Cia hade gjort jättegod mat och vi fick till och med efterrätt. Hel suveränt!


På Idol däremot finns det en hel del brister. Vem är stylisten på Idol? Och hur kan hon få behålla sitt jobb?


Andreas - han var klädd som han skulle gå på begravning. Helt i svart. Hans sångprestation var väl helt ok! Tror han drar in en hel del röster från den äldre delen av tittarna.


Patricia - som Mona sa. Det ser ut som hon hade dragit på sig något som man sytt ihop på syslöjden på 10 minuter. Hon hade heller ingen BH under vilket kan ha haft en betydelse för att hon blev utröstad, för hon var absolut inte sämst igår.


Amanda - Hon är skum. Jag avgudade henne under uttagningen. Jag kan inte mycket om musik men det lät ju bara falskt igår när hon sjöng. Dessutom är hon segare än en 100 årig tant när hon ska bevara frågorna. Klänningen hon bar var dock helt okej.


Evelina - Sjöng bra. Men vafan kan de klä på henne något annat än ett tält varje gång. Hon har alltid vida byxor.


Marie - Sångmässigt ständigt stabil, man är aldrig orolig att det ska komma en falsk ton från henne. Men vafan. Hon såg ut som en pirat som skulle gå på party.


Gathania - Hennes röst försvann i låten. Kläderna passade dock låten, men hennes annars så små ögon hade de sminkat ännu mindre. Varför?


Daniel - Tråkiga kläder. Bra framträdande. Retar sig på hans små ticsrörelser med handen. Uppmaning: Ta av honom kaptensbinden.


Sam - Snälla kan inte karl bara harkla sig eller slopa whiskeyn. Är tröt på hans hesa röst, låter inte naturligt. Och så fantasilös klädsel ett vitt linne och ett par byxor som gjorde hans rörelser ännu stelare.


Kristoffer - Klart bäst igår. Vilka ögon!


Mattias - Sockersöt!


Nu ska jag ta tag i dagen!



//Goldfish





Av Maria Thuré - 12 oktober 2007 17:02

Nu har jag pluggat någon timme, men nu tänkte jag faktiskt ta helg.


Cia har bjudit på Idolkväll ikväll. Hon ska bjuda på middag och som temat för kvällen säger så ska vi titta på Idol. När man blir bortbjuden så måste man ta med någonting. Jag ska varA så ful att jag tar med en rödvins flaska som jag fick vid något tillfälle, för själv gillar jag inte rött vin.


Jag är lite bitter på Idol. Min kompis Mona sökte till Idol efter uppmaningar från hennes omgivning. (Hon fick hotbrev där det stod att om hon inte ställde upp i Idol så skulle hon aldrig mer få äta nötter och bli portad på Friskis. Hon älskar nötter och att träna). Hon gick givetvis vidare till Stockholm. Där hon bara fick sjunga en låt och sen åka hem igen. Dessutom så fick man knappt se skymten av henne på Idolprogrammen. Hennes killkompis messade skämtsamt efter Borlänge avsnittet och sa att hon skulle få en Oscar för hennes starka framträdande i TV. Trots detta så tycker jag att hon är hästlängder bättre än vissa av årets deltagare. För att visa min sympati till Mona så tänkte jag demonstrera med att bara bära jordfärgade kläder på fredagar och bojkotta Idol. (Jordfärger är Monas favoritfärger). Och det är ju så inne nu att visa sin sympati till andra människor genom att bära en viss färg på kläderna, för då kan man ju verkligen uppnå en förändring. I alla fall så gick det hela i stöpet en fredag när jag inte hade tvättat på länge och inte hade några jordfärgade kläder rena så då tänkte jag att jag dessutom kunde kolla på programmet. Men nu behöver jag ju inte vara bitter längre för nu kanske hon blir en musikalstjärna istället för en Idol och det måste ju väga tyngre.


Shit jag måste börja skriva mindre om Mona. Folk kan ju börja tro att vi är lesbiska. Men sörrini det är vi inte.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 12 oktober 2007 14:32

Börjar bli lite trött på att skriva C-uppsats nu. Gillar inte det här att ha helt lediga dagar och så ska man själv lägga in pluggandet. Jag gillar att ha rutiner och struktur. Jag blir så mycket mer effektiv då.


Som imorse så vaknade och visste att jag egentligen skulle sitta hemma och slriva hela dagen. Det är så tråkigt! Så pratade jag med mamma i telefon och jag bestämde mig för att åka och luncha med henne, för hon hade bara två dagbarn idag på lunchen. Skönt att komma ut tänkte jag. Jag plockade ordning allt som jag skulle ha med mig och gick ner för två trappor. Kom på att jag glömt att ta med låneböckerna som skulle lämnas tillbaka. Går upp igen. Hämtar grejerna. Låser dörren går ner för en trappa och kommer på att soppåsen står kvar utanför dörren. Jag blir så trött på mig själv! Så här är det alltid! Springer fram och tillbaka minst en gång varje gång jag ska någonstanns. Är så trött på att vara en guldfisk! Skulle vilja ha en assistent!


Det var kul att luncha iaf. Idag stod lasagne på menyn. Är så mysigt med barn. Idag var det bara Timmy 5 och Engla 3 där. Engla är två äpplen hög och så bestämd. Hon kan få hela barngruppen att följa hennes vilja. Jag sa till mamma att hon kommer bli statsminister när hon blir stor. Då sa mamma att jag var exakt likadan och då ändrade jag mig raskt och sa att hon på sin höjd blir soc. tant då. Timmy har börjat på brottning. Häromdan fråga han mamma om han skulle visa ett nacksving på henne. Mamma avböjde vänligt men bestämt.


När jag klev av bussen på väg hem så hittade jag givetvis inte nycklarna hem. Trodde jag glömt dem i Gimo. Så jag tog upp telefonen och skulle ringa Mona som har extranycklarna då såg jag att hon ringt. Jag ringde upp. Hann inte ens säga nåt innan hon började gasta. "För det första måste jag säga att ni är helt dumma i huvudet!" "Va?" sa jag. Hon fortsatte: "Du och Johanna alltså. Jag har fått ett j-a brev om att jag gått vidare på jakten efter nästa stora musikalstjärna". Tystnad!

Jag började asgarva och skyllde ifrån mig på att det var Johannas idé och att jag inte var så delaktig. Jag sa bara vad hon skulle skriva. Så nu får vi se om Mona kommer åka på detta jippo. Det skulle ju vara askul.


Har hittat en jättebra bok som jag kan använda till mitt tidigare forskningsavsnitt på C-uppsatsen. Tyvärr är den på engelska. Jag är sämst på engelska. Bland annat har jag sagt till min amerikanska vän Kacey när hon frågade om hon skulle ha uppsatt eller utsläppt hår.


"I'll think you look better in a fairytail" Inte så lätt att skilja på ponytail och fairytail. Innebörden blir dock en helt annan.


Har även myntat ord som deadhead, när jag fick en grönsak på min tallrik som såg ut som en döskalle.


Så vi får se hur det går med denna uppsats.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 11 oktober 2007 22:11

Torsdagar då står det boxning på schemat kl. 20.00 Kommer precis därifrån. Var ett tag sedan jag var där så jag känner redan nu att träningsvärken börjar smyga sig på. Det är kul med boxning, man får verkligen avreagera sig. Dessutom är det en riktigt snygg ledare så man får lite ögongodis. Duschade hemma idag, så ingen ska störa sig på mig i omklädningsrummet. Finns inte så många här hemma i mitt badrum som kan störa sig på mig.


Så nu är jag redo för helgen, då blir det utgång. Har klippt lugg. Och övat boxning om det skulle bli så att man hamnar i något slagsmål. Har aldrig gjort det förr men man vet ju aldrig. Jag och Mona ska ha en riktigt tjejkväll! Järntvåan ska göra Uppsala osäkert och efter att ryktet har spridit sig om våra boxningskunskaper så kommer ingen vara otrevliga mot oss.


Idag ringde en killkompis. Jag har tidigare undrat hur det kan vara så svårt för manliga släktet att se att fönsterlampor ska tändas. Efter hans samtal så får jag fråga mig hur det manliga släktet ens kan studera och få det att gå runt ekonomiskt. Han har studerat sen slutet av augusti och idag fråga han mig hur man lämnar en studieförsäkran för att få sina CSN-pengar. Det var väl gulligt? Då kände jag att jag fick göra dagens gärning. Han hade nog en dålig pokerperiod eftersom han var tvungen at veta det just nu.


Denna killkompis spelar hockey i Almtuna. Jag frågade om gårdagens match som de hade förlorat med 7-1. Följdfrågan blev gick det bra för dig? Vilken korkad fråga hur kan man fråga någon som spelat en match och förlorat med så stora siffror och dessutom spelar back om det gick bra?! Han trodde nog jag försökte vara lustig. Men jag tänkte inte alls om jag ska vara ärlig.


Nu orkar inte mina trötta boxningsarmar skriva något mer.


//Goldfish




Ovido - Quiz & Flashcards