Alla inlägg under oktober 2007

Av Maria Thuré - 24 oktober 2007 22:03

Idag har jag fått mycket gjort. Jobbat, ringt några ärenden, gymmat och pluggat lite lite grann.


Just nu lever jag på existensminimum. Har bara bidragsdelen från CSN samt det jag arbetar extra. Dessutom fick jag en faktura idag från Kommunal. Gick med där under den korta tid jag arbetade. Och nu måste jag betala avgiften tre månader till. Jag fattar inte vad jag ska betala in. Det är tydligen skillnad om man är arbetslös eller inte. Just nu studerar jag ju, är jag arbetslös då? Jag är ju lös från arbete eller? Kommunalarbetare måste vara smarta som kan förstå sådana brev. Jag med drygt tre års universitetsstudier i bagaget förstår inte. Måste ringa mamma som varit kommunalarbetare hela sitt arbetsliv så hon kan förklara.


Idag på gymmet hände något så absurt. Man går till gymmet för att bli avstressad och få träning. Men vad händer där.. Jo! Det är folk som står  i kö till löpbanden. Och jag är ju svensk och älskar köer,så jag ställer mig givetvis också där. Och slösar minst 10 minuter på att bara hänga. Hur avstressande är inte det. Man blir ju bara mer och mer irriterad över varför folk som nöter bandet med att gå kanske ist. kan gå från ena delen av gymmet till det andra. Jag som tänkte springa kan ju bli en fara för andra gymgäster om jag skulle springa samma sträcka och borde därför få utnyttja löpbandet. Jag kan nästan konstatera att jag gör av med fler kalorier hemma. Vad blir nästa steg kölappssystem på gymmet?


Jojo hade ju fixat biljetter till Almtuna. Jag och Mona orutinerade hockeybesökar var lika förvirrade som under högstadietiden när man orienterade när vi letade efter våra sittplatser. Efter tredje försöket hittade vi rätt. Hade någon lekt finn två fel i Gränbyhallen idag så hade vi lätt blivit utpekade. Almtuna var bra främst i de två första perioderna och tog tre viktiga poäng idag. Mona och jag kan inte så mycket om hockey så vi roade oss med att irritera oss på Almtunas speeker. Man hör verkligen inte vad hon säger. Hennes röst är så tillgjord på något sätt så vi önskade att någon på bästa hockeymanér kunde ge henne ett matchstraff. Dessutom hade vi en Arne Hegerfors kopia bakom oss. Som trodde han kunde allt om hockey. Ni visste väl att det bästa man kan göra som hockeyspelare är att åka skridskor. Det sa han iaf hela tiden. Han verka veta så mycket så han kanske kan ta över den lediga tjänsten som Almtunas tränare?


Mona släppte iaf dagens kommentar när hon klokt i tredje perioden konstaterade varför hon inte tycker hockey är så kul. Jag väntade helt klart något i stil med kalla Marockanska tår. Men ist sa hon:

"Man ser ju inte grabbarna. Det är ju bara ett gäng hjälmar som är ute och åker skridskor". Sant Mona! Hockeyn har lite att jobba med där för att locka fler brudar till matcherna.


Om det var svårt att hitta rätt sittplatser så kom en ännu större utmaning när vi skulle hem. Alla skulle ut samtidigt med sina bilar. De vakter som tog betalt för att alla skulle parkera rätt var som bortblåsta när de verkligen behövdes. Vid sådana situationer så kommer verkligen svenskarnas girighet fram. Då ska man inte vara så lagom.


Dagen kan alltså sammanfattas med väntan. Köade både på gymmet och hem från hockeyn. Och nu väntar en nattssömn! Men först ska jag nog messa Julius och gratta till segern!


//Goldfish









Av Maria Thuré - 24 oktober 2007 11:55

Hmm. Bloggagratis.se har plötsligt blivit så populär så deras  servrar inte håller för trycket. Undra om det bara är en tillfällighet att det sammanföll med att jag startade en blogg här. =) Hahaa! Knappast. Jag har inte direkt ansträngt mig för att ragga läsare. Har bara sagt det till et fåtal jag känner och så har jag lagt ut det på facebook. Men det märker bara de mest fanatiska facebook användarna. Måste jobba upp självförtoendet lite mer innan jag går ut med detta offentligt!


Har jobbat idag. Var uppe före tuppen. Var så trött när jag körde hit att jag gång på gång glömde att ta bort hellyset när jag fick möte. Har varit på banken och utfört lite ärenden åt företaget. Man känner sig så himla vuxen när man får använda företagskön och slipper bolla med lite mer pengar än dem få kronorna jag har på mitt konto. Ska snart åka till revisorn och få hjälp med lite momsfrågor. Skattemyndigheten har utformat något som heter omvänd skatteskyldighet inom byggsektorn. Det roliga är att handläggarna på skattemyndiheten själva inte vet riktigt hur regeln ska tillämpas. Hur ska vi då veta det?


Min kompis Johanna som fortfarande befinner sig i USA har fixat fribiljetter till matchen Almtuna-Västerås ikväll. Hon är för söt! Hennes företag sponsrar och då låter hon oss gå på dem. Hoppas spelet kommer vara värmande för det är så fasansfullt kallt i Gränbyhallen. Dessutom har jag Marockanen Mona Najib med mig. Och hennes tår är allergisk mot kyla. Hon har inte så mycket varmt blod i generna. Tro mig det behövs inte i Marocko. När jag var där i somras så orkade man knappt gå ut pga av värmen. Ansiktet blev helt svullet, såg inte klok ut. men där är det fint att vara stor. Så jag föll in i gänget.


Nu ska jag äta lunch innan jag beger mig till stan.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 23 oktober 2007 17:32

Den här  sidan är just nu inte så pålitlig. Jag skrev ett inlägg för någon timme sen. Men av någon anledning sparades det inte. Men.. men..


Julius kom över och roade mig igår när jag hade tråkigt. Känns som jag är ett litet barn i bland som behöver sällskap jämt och ständigt. Jag behöver vara för mig själv ibland men oftast är det ju så himla kul att vara två. Igår kollade vi bara på TV hela kvällen. Vi tittade bla. på ID, pokerfejs och Boston Tea party. Vi roade oss över hur pokerfejs kunde ha hittat den unga tjejen som deltog igår. Hon tryckte ut sig efter första omgången och den första frågan hon ställde var: "Har jag vunnit de här pengarna eller hur var det nu igen?" Herregud hur kan man ställa upp på någonting som man inte ens vet hur det fungerar. De hade lika gärna kunna sagt. "Ja, nu när du tryckte på knappen så ska du få äta hundmat i en månads tid". Min bortadopterade katt är smartare än henne. Men underhållningsvärdet var högt och hon kan säkert visa sig ute igen om ett halvår eller så.


Boston tea party måste vara det program där programledarna får plats med flest ord under ett TV-program. Shit vad snabbt de pratar!


Träffade min handledare idag. Hon är så snäll. Fast hon gav mig mer arbete så gör hon det på ett bra sätt. Det gillar jag!


Har gjort ungspannkaka idag. Hur många vuxenpoäng är inte det?! Stolt! Inte så bra att träna på dock. Så jag skippar träning idag.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 22 oktober 2007 18:54

Första dan på arbetveckan avklarad utan problem. Ska bli spännande och se vad min handledare ger mig för feedback imorgon.


Jag har tydligen fått nya grannar. Inga goda grannar direkt. När jag går och lägger mig på kvällarna så hör jag hur detta par bråkar med varandra. Precis när jag var till och somna igår så höjde den manliga pjäsen i familjen rösten och skrek Vafan! Jag vaknade till och lite halvvaken som jag var så spejade jag runt i sovrummet. Men nej ingen manlig gestalt i sovrummet denna natt heller. Jag lokaliserade ljudet till grannarna och blev irriterad. En fördel med att vara singel är att slippa parbråk. Och då vill jag gärna slippa bevittna dem med hörseln. I januari har jag socionomexamen. Då ska jag erbjuda dem parterapi om dem fortfarande bor ihop.


Dessutom så luktar det rök i min lägenhet. Jag röker inte. Så det måste komma in i min lägenhet via nån granne. Det är säkert nån i bråkparet som måste lugna ner sig med ciggaretter. Irriterande är det iaf, jag vill inte bli någon passiv rökare. Kanske ska skicka in till Robert Aschbergs program - grannfejden. Men jag borde kanske prata med dem först?! Men jag vet inte om jag törs den där killen skrämmer mig en aning. Och det är ju inte så svårt för honom att lokalisera var min postlåda bor om han skulle bli förbannad. Eler förresten han behöver ju inte ens använda dörren han kan ju bara slå in väggen. Är det isf. att kategorisera som oväntat besök? Och bjuda på Gevalia? Isf. kan han få komma nu. Jag har tråkigt!


//Goldfish


Av Maria Thuré - 22 oktober 2007 15:42

Kom precis hem. Min mamma hade ledig dag idag och var in till stora staden. Vi åt frukost ihop och sen gick vi på shoppingtur. Jag är så himla bortskämd. Jag är 23 år och min mamma köper fortfarande kläder åt mig - nästan så jag skäms lite. Fick även en ny termometer av mamsen efterssom den jag har konstant visar 7 minus. Det var lite tufft den dagen det var 7 plus och jag hade bultat på mig som att en ny istid hade kommit på väg till skolan. De jag mötte på väg till bussen kollad som jag hade rabies eller nåt. Idag var iaf en topendag!


Sen begav jag mig till institutionen vid Engelska parken där Mona satt och pluggade. Idag gick jag faktiskt upp för Carolina backen - det ser jag som ett mognadstecken att jag kan se mina begränsningar och gå upp för backen. Det blev inte så mycket plugg gjort för mig dock. Mona har ju jobbat hela helgen så vi hade SÅ mycket att prata om. Som vanligt faller vi alltid in: Varför är vi egentligen singlar snacket? (Råkade skriva sniglar ist. för singlar först, kunde ha blivit roligt för er läsare). Mona och jag brukar falla in på detta diskussionsämne dagen efter söndagar. Som är outhärdligt för singlar. Speciellt som i helgen när man försöker ragga träningskompisar och man får som svar. "Nej, jag kan inte jag och XXXX ska till hans mamma på middag"! Tack det är jobbigt nog att vara singel jag behöver inte bli påmind om att du har någon och inte jag! =)


Mona kom in på frågan om vi ev. har för höga krav på killar. Men rättade snabbt sig själv. Vaddå!? Vad har vi för krav? Ärliga och trogna. Det kan väl inte vara för mycket begärt?! De killarna verkar tyvärr vara utrotningshotade i Uppsala. Och de få som finns vågar man knappt röra för att ev. råka förstöra de få exemplar vi har kvar.


Nu ska jag sätta mig och läsa en metodbok samt förebereda mig för mitt möte med min handledare imorgon.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 21 oktober 2007 21:16

Sitter fortfarande och huttrar i soffan efter dagens fotbollsmatch på Studenternas. Det var så kallt - fotboll ska inte spelas så här sent på året. Sirius vann!


När jag kom hem sen städade jag faktiskt lägenheten. Min mamma är väldigt noga med att ha rent. Så jag är uppväxt med storstädning en dag i veckan. Jag har inte riktigt flyttat med denna tradition till mitt egna hem. Men när jag städar så gör jag det ordentligt med dammsugning, svabba golv dammtorkning, total rengöring av toalett och handfat. Jag har märkt att många i min generation missbrukar ordet städa. En del av mina bekanta säger att de städat när de egentligen bara plockat undan lite grejer som ligger och stökar. Till er vill jag bara hälsa att det är viktigt att veta skillnaden mellan att städa och plocka undan. Ni kan ta livet på en dammallergiker annars. En dammallergiker behöver ett välstädad omgivning utan damm. Ska ni få en sån person på besök och den ber er städa. Flytta inte bara några tidningar då för då försvinner inte dammet. Då kan besöket bli kortvarigt. Tack mamma för att du lärt mig detta! Slutpredikat från min sida!


Var iväg på ett kombipass på Friskis. Först 45 min skivstång som följdes av 45 min spinning. Förmodligen kommer det passet inte bli överkonsumerat från min sida. Jag skulle inte orka genomföra det bakis som man vanligen är söndagar. Shit vad trött jag är.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 21 oktober 2007 11:52

Det har varit en lugn återhämtningshelg. Dock kan man fråga sig vad jag behöver återhämta mig från? Just nu i mitt C-uppsats skrivande så är det inte alltför mycket att göra. Så jag överanstränger mig inte direkt under veckorna. Men det kommer med stor sannolikhet längre fram.


Kollade på Babben igår kväll. Per Moberg besökte henne. Jag är rädd för honom. Hans roller i i Rederiet och Varuhuset som man såg på som liten har satt en skräck i mig. Babben frågade honom hur han lyckas så bra att spela läskig. Då Jan Guillo fyllde i. "Han är utseendet för sig". Jag undrar hur det känns att ha ett läskigt utseende. Jag har många gånger varit förbannad över att jag ALDRIG får höra att jag är snygg. Jag är alltid söt i andras ögon. Ska nog sluta klaga nu! Jag är hellre söt än läskig, trots att det inte resulterar i några skådespelarroller eller matlagningsprograms erbjudanden.


Jag har bara sett reklam för Per Mobergs matlagningsprogram. Det räckte för att jag skulle ligga sömnlös flera nätter med huvudkudden över ansiktet. Hur kan man vara så aggressiv. Köttet bara flyger i köket. Karln har fyra barn. Undrar vilka tragiska köksupplevesler de har med sig i bagaget från sin barndom?  Jag undrar dessutom hur han kunde få barnens mamma att bli intresserad av honom. Önskar att Babben ställt den frågan. Skulle någon med hans ögon titta på mig på krogen så skulle jag ta första bästa taxi hem. Måste bara avsluta med att säga att Babben fick fram en sida av Per Moberg som ändrade min syn på honom en hel del. Jga sov gott efter Babbens program utan mardrömmar.


Nu ska jag snart cykla iväg till Studenternas för att se Sirius med Cia.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 20 oktober 2007 17:56

Blev ingen innebandy. När inte min bror kunde följa med och hålla mig i handen så vågade jag inte. Han tyckte dock jag kunde gå själv. Men inga av mina två kusiner som också spelar där skulle gå så då blev det inget. Eftersom ingen av mitt eget kött och blod kunde skydda mig från fula tacklingar så valde jag livet före träning.


Följde med pappa ut till vår sommarstuga som ligger ute på en ö. Det var riktigt kallt att åka båt idag. Vi åkte dit för att stänga av vattnet. I vanliga fall är det mitt struprör som jag brukar fyll apå med alkohol. Men denna lördag blev det istället alla vattenrör som vi tömde på vatten och fyllde med rödsprit så inte det skulle frysa. Mycket hälsosammare. Jag fick i uppgift att ta ner stegen från bryggan så inte isen kommer och tar den.


Det är så härlig mentalitet på sjön. Så fort man åker förbi en båt oavsett om man känner igen den eller inte så hejar man. Där behöver man aldrig fundera över om man bryter mot några sociala koder om man hejar på denna person. Man hejar på alla! Tycker vi ska ta med det in till storstan också. Skulle jag heja på varje cyklist jag möter när jag cyklar i Uppsala så skulle jag snabbt bli klassificerad som dum i huvudet.



//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards