Direktlänk till inlägg 7 januari 2008

Sopfolket förundrar mig

Av Maria Thuré - 7 januari 2008 21:08

Såg på outsiders om sopfolket. Personer som lever på det vi konsumenter slänger. Jag förstår inte riktigt deras livsstil. Jag är helt tvärtom. Jag vägrar dricka mjölk som har dagens utgångsdatum. Dessa människor skulle kunna prenumerera på mina sopor. De skulle kunna hämta de utanför min dörr så slipper de leta i containern och jag skulle slippa gå till sophuset. =)


Dessutom så bjuder sopfolket sina vänner på fest där det bjuds gamla matrester från soporna. Tänk  om jag skulle vara en sopmänniska och bjuda mina vänner på exempelvis lussefika.


Tjena tjejer! Kul att ni kunde komma! Jag hitta inga lussebullar och pepparkakor i soporna så.. om du Lina tar en halvt uppäten chokladboll så kan Mona och Johanna få lite gamla Marie kex. Tänkte vi kunde dricka lite mjölk till. Den är bara två dagar gammal. Kanske smakar lite surt men det gör det hela bara lite mer intressant. Har lite presenter också. Mona  du är en planeringsmänniska och får grannens gamla almanacka från 2006. Johanna - du kör mycket bil och får en gammal wunderbaum. Lina - du är ju precis sjuksköterska så du får ett gammalt använt plåster.


Shit mina kompisar skulle säga upp bekantskapen med mig.


Jag ska aldrig mer gnälla att min konsumbutik inte har en viss produkt. Tänk dessa stackars sopmänniskor de kan ju få vänta ett helt år eller ännu längre för att hitta en marabou chokladkaka. Jag kommer aldrig bli sopmänniska. Jag älskar choklad.


//Goldfish

 
 
Ingen bild

victoria

7 januari 2008 23:17

jag såg just detta program också men min reaktion var tvärt emot din. kan knappt förstå det äckliga med att äta maten, så länge den ändå är fräsch och det var den ju uppenbarligen! det mesta låg ju fortfarande i hela, nya förpacningar, och en kollade ju t.o.m så att äggen var färska i ett vattenprov..(ett utgångsdatum är bara en rekommendation eftersom att det är lag på att detta ska finnas. många varor håller myyycket längre än så!)..sen handlar det väl om mer än bara sig själv, detta är ju en sorts ideologi o i grund och botten handlar dte väl ändå mest om att man vill protestera mot vårt alldeles onödiga slängande och bidra till en mer hållbar utveckling...tror inte någon av "sopfolket" (vilket otroligt dåligt namn) skulle använda ett plåster eller ens en halvuppäten chokladboll dehittat..möjligvis han som sa att han åt halvätna hamburgare på mc'donalds för att provocera..men jag kan på nåt sätt förstå hur du (o många andra) tänker..men man kanske ska tänka lite mer på vad man egentligen köper/slänger! dock förstår jag inte varför EU satt upp en regel om att för böjda gurkor inte får säljas eller ens tas in i Sverige...när många människor livnär sig på detta!

jaja, vet inte, var bara sugen på att utbyta lite åsikter! hoppas dte var ok..

 
Ingen bild

Maria

8 januari 2008 08:24

Victoria --> Jag håller absolut med dig om att vi slänger alldeles för mycket. Men personligen så skulle jag aldrig kunna protestera mot konsumerandet genom att äta sopor. Som sopfolket gör (otroligt dåligt namn det håller jag också med om). Tycker de är starka individer som gör det. Själv är jag för kinkig för det.

När jag skriver så överdriver jag en hel dels för att det blir mkt roligare att läsa då men även för att provocera. Därför är det kul att någon vill byta åsikter.

 
So

So

8 januari 2008 13:11

Såg också det där..är precis som du- vägrar äta eller dricka något efter sista datumet. Speciellt inte mjölk..de kunde gott och väl tälta utanför min dörr och leva bara på mig :)
God fortsättning..

http://soffansso

 
Ingen bild

victoria

8 januari 2008 18:33

nää precis, man har ju ett eget val, och det är ju klart, ingen ska väl tvinga er (eller mig för den delen, om jag inte väljer det själv) att rota bland soporna! det värsta är bara de människor (o företag) som förstör sakerna de slängt bara för sakens skull, det känns såååå onödigt att hälla shampoo på en paprika..kan man inte bara vara lite god o låta folk som vill äta den, äta den!

ja, god fortsättning till er med förresten :)

 
Ingen bild

Anarkistattack

31 augusti 2009 16:58

Men det handlar ju inte om att äta halväten och utgången mat... Varje gång affärerna får in ett nytt parti av en vara så slängs de som finns i disken, oavsett när de går ut. Det finns med andra ord jättemycket mat i containrarna som fortfarande inte gått ut. Dessutom är utgångsdatumet ett datum satt av branschen för att garantera att det är färskt, varan håller alltid lite längre.

 
Ingen bild

Vincent Vikander

4 mars 2010 23:39

Är du dum i huvudet på riktigt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria Thuré - 2 juni 2008 16:29

Tillfälligt avbrott!   Bloggen är tillfälligt flyttad till unt.se. Direktlänk kommer inom kort. Jag hoppas givetvis att mina trogna läsare följer med dit! Varning utfärdas dock för en mer seriös Maria.   http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-TYPE=blogg...

Av Maria Thuré - 1 juni 2008 21:49

30 grader varmt, toksoligt, knappt någon vind och årets varmaste dag då klär en vettig människa på sig bikinin, åker till badstranden, sätter sig på en filt och bättrar på bilringarna med en glass.   Jag är inte vettig, jag har sällan på mig en bikin...

Av Maria Thuré - 31 maj 2008 23:38

Nu borde jag egentligen ligga och sova med svullna fötter, vätskebrist, uttorkad och you name it. Tanken var ju att jag skulle ha sprungit maraton idag, men nu blev det ju inte så.   Så istället så är jag pigg som jag vet inte vad och fylld med väts...

Av Maria Thuré - 30 maj 2008 18:38

Jag är ju namn senil, dvs jag har jättesvårt att komma ihåg namn. Mina kompisar har lärt sig detta och när vi är på krogen så döper vi alltid folk. Om en kille exempelvis har en scarf så blir han scarfen. Då har jag lättare att komma ihåg och kan föl...

Av Maria Thuré - 30 maj 2008 07:59

Föräldrar brukar skryta om sina barns skolprestationer, idrottprestationer eller deras val av respektive. När min pappa ska ta i från tårna och beskriva mig i positiva ordalag för någon så nämner han alltid.   "Maria är så morgonpigg, det har hon all...

Ovido - Quiz & Flashcards