Alla inlägg under mars 2008

Av Maria Thuré - 14 mars 2008 12:11

Korpens fotbollsgala behöver inte fundera över nomineringar i klassen snyggaste matchställ. Mitt nya Korpenlag Fläsklobbarna är redan innan säsongen börjat klara vinnare i den kategorin.


Snygga va? Känns som att vi bara genom matchstället kommer vinna publikligan.


Dessutom så matchar det bra till min nyinköpta kamera.


Serien kör igång v.19 Känns som det är läge att börja försäsongsträna snart. Att vinna Korpen är ingen titel jag har. Nu siktar jag hårt på titeln och därför blir helgens partaj det sista före seriepremiären.


//Goldfish





Av Maria Thuré - 13 mars 2008 21:35

Det diskuterades påskkärringar idag på jobbet. De tyckte dagens påskkärringar var så lata. Att de inte ansträngde sig utan bara tog på sig en sjal och tiggde godis.


Jag höll på sätta teet i halsen och tänkte säga:

"De har väl lärt sig av sina kommunalanställda föräldrar och gör väl inte mer än vad som krävs av dem för att få det de vill."


Tror man ska vara glad om man har en så företagsam unge som ens orkar knacka dörr. Det är nog bara en tidsfråga innan ungarna skickar ett påskmejl med bifogat kort på sig själva med påskkärring utstyrsel. Där bankkontot nummer står skrivet så grannarna kan sätta in en summa så man kan köpa det godis man själv vill.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 12 mars 2008 21:42

Idag träffade jag Hilma min brorsdotter. Mammas arbetskompis såg henne idag och tyckte hon såg ut som mig när jag var liten. Visste inte om jag skulle gratulera Hilma eller tycka synd om henne. :)


Korpenlaget Fläsklobbarna tycker jag är lite seg på att ge besked om jag ska spela med dem. Taget från det senaste mejlet:


Anmäl dig snarast så vi kan börja planera lagfesten.


Känns som Fläsklobbarna påbörjar en satsning som passar mig just nu.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 12 mars 2008 14:41

Jag måste lägga ut en offentlig ursäkt.


Mina kära vänner, Mona och Johanna har en förkärlek till rosa. Jag har gjort lite narr av det tidigare och så fort de har köpt något rosa så har jag varit lite anti. För att förstå detta beteende så tror jag man måste gräva i min barndom.


Maria 5 år - Pappa bygger givetvis en lekstuga åt sin enda dotter. Maria får välja färgen och det blir rosa. När Maria sedan blir äldre och det är dags att måla om lekstugan så vägrar Maria att ha någon annan färg än rosa.


Den rosa lekstugan står än idag kvar på skolgatan trots anbud från spekulanter att vilja köpa den. Det senaste budet fick jag i början av tonåren, då spekulanten fick beskedet att stugan inte är tillsalu , inte ens för alla pengar i hela världen. (Det finns stunder då jag ångrat mig). Men idag är ju lekstugan näst efter Sandvik coromant den största sevärdheten i Gimo. Zlatans inramade autograf på paviljongen vid idrottsgården kommer tätt efter.


Maria 6 år - Dags att tapetsera om Marias rum. Maria får själv välja tapeter och väljer en rosa tapet med små flodhästar (som är pillvänliga och roliga att pilla bort). Trots att både mamma och pappa hävdar att Maria snart kommer lessna på dessa tapeter så får Maria sin vilja igenom.


Maria 8 år - Maria får mot sin storebrors förskräckelse rosa skridskosnören.


Med detta som bakgrund så kan man kanske dra slutsatsen att jag blev lite less på rosa. Fram tills igår. Då jag köpte en digitalkamera. En rosa.


Jag försökte lyssna runt med kameraexperter vad jag skulle tänka på men jag fick inga vettiga svar så jag gick tillslut min egen väg (som vanligt)och valde den jag tyckte var snygg och behändig.


Sorry! Mona och Johanna! Jag ska aldrig mer gnälla på er att ni är så löjliga som köper rosa saker. Det är ju faktiskt lite hippt!


//Goldfish

Av Maria Thuré - 11 mars 2008 20:02

Från ett nummer som inte finns med i min telefonbok så fick jag idag följande sms:


På fre blir det njutbar uppvärmning inför lörd. Vi tränar slagord och hejarramsor, därefter Bj. På lörd går vi kl 12 till Freakshow Flustret för trad uppladdning med Pytt och öl. Vi går åter på flaskan kl 19 innan vi avrundar där allt tog sin början - Bj. Vi aer rode, vi aer vide!! Gronvita ballar..


Lite spännande! Ska jag våga mig dit?


Tror ni det kan ha något att göra med min medverkan i facebook gruppen Bevara bandyfinalen i Uppsala?


//Goldfish

Av Maria Thuré - 11 mars 2008 17:01

Ålderskollision på jobbet uppstår titt som tätt…

 

Idag kring fikabordet så diskuterades det orangea kuvert som alla utom jag verkade ha fått i postlådan. Jag undrade varför diskussionen flöt på i sådan negativ klang. Jag trodde alla hade fått någon kräftskiveinbjudan som jag inte hade klassat in till och kräftskivor är ju skoj!

 

Idag fick jag också det där kuvertet med den allmänna pensionen. Jag är för ung för att en prognos ska kunna göras.

 

Nästa ålderskollision uppstod på eftermiddagsfikat då jag fick förfrågan om vilket vin jag helst dricker. Ehh.. vad ska jag svara på det?

 

”Jag brukar bara dricka två olika vin. Ett vin med fiskar på flaskan för det tycker jag ser fint ut. Ibland så partar jag till det med en tetrapak med en haj på. Det blir ganska gott om man blandar med läsk. Dessutom så äter jag alltid chips till de två första glasen. Vinet går liksom lättare ner då”.

 

Mina kollegor tittade på mig som jag var en utomjording som hade SÅ mycket kvar att uppleva på Tellus. Tydligen är rött vin och det orangeakuvertet något värt att upptäcka.


//Goldfish

 
Av Maria Thuré - 10 mars 2008 20:32

Undra om denna journalist har hört talas om grävande journalistik. Hon är på besök i Ryssland för att göra ett reportage om arbetsmiljön vid Ryska gruvor.


Just på denna arbetsplats har det skett en olycka ganska nyligen därav besöket av journalisten. Undra om de alkoholtestar personalen?


En annan undran..

Är det verkligen okej att lägga en ansiktsmask på arbetstid i Ryssland?



Av Maria Thuré - 10 mars 2008 20:16

Trots att jag numera är en dammig fotbollspelare som inte har varit aktiv på länge så är jag tydligen fortfarande ett attraktivt namn på värvningsmarknaden.


Detta PERSONLIGA mejl fick jag för en stund sen:

Hej! Vi startar ett korpendamlag i fotboll nu i vår som heter Fläsklobbarna. Är du intresserad av att vara med? Hör av dig så snart som möjligt, för anmälan är bråttom.


Jag tänkte svara att de glömde bifoga kontraktsförslag. För jag vill definitivt ha inskrivet att jag får spela bakis.


Jag funderar över för anmälan är bråttom.

Vaddå? Finns det transferfönster som stängs inom Korpen också?


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards