Alla inlägg under mars 2008

Av Maria Thuré - 22 mars 2008 19:25

Påsken vilken j-a skithelg. Träningsläger, familjemiddagar, långpromenader.. ALLT verkar gå före mig just nu. Jag är ganska uttråkad! Skulle jag haft en gul kycklingdräkt så skulle jag klä på mig den för att muntra upp mig själv men jag äger ingen!


Roar mig med att gå igenom damallsvenskans spelschema för att kunna hitta en lämplig helg att planera in en kräftskiva i augusti. Jag känner att det verkligen är aktuellt för dit är det ju bara cirkus 150 dagar.


Jag hittade ett lämpligt tillfälle idag att förvarna mina föräldrar att det blir en kräftskiva i år igen! Och att det är deras stuga i år igen som blir föremål för firandet.

"Jahaa! Då är det bäst att jag sätter på gammelmotorn på båten igen då"

Detta uttryckte pappa med en suck i tanke på att vi körde på grund två gånger förra året och proppellern blev rejält skadad.

Jag fyllde i..

"Och det kan ju även vara bra om vi köper något att ställa marschallerna på så slipper jag ställa de på trappen i år igen och göra nya brännmärken".


 Apropå båtar! Så kommer jag utsökt och tänka på Nisse i programmet Kustbevakarna. Av en säker källa i Åre så har jag hört att denna vackra man brukar roa sig med att googla på sig själv. Så detta blir ett experiment hittar han hit genom att googla på sig själv så kan han få bli säkerhetsansvarig på min Kräftskiva. Nisse! Du är välkommen!


Här följer några bilder från förra årets tillställning.


1. På väg! (Lina och Linda)

2. Middag! (Hela gänget)

3. På god väg utför! (Lina och jag)

4. På väg tillbaka! (Jag)


//Goldfish





Av Maria Thuré - 22 mars 2008 09:27

En sak som jag har undrat över:


Varför pratar alla i så goda ordalag om påskharen?


Har ni tänkt på att det enda han gör är att lägga grunden för sockerberoende och hål i tänderna. Jag tycker han är en dålig förebild!


Min påskhare försöker dessutom få mig att laga mer mat (förkläde) och bli spelmissbrukare (trisslott).


//Goldfish

Av Maria Thuré - 22 mars 2008 09:01

Igår var jag till Åland. Ålandsresor har tidigare varit en skyddad värld för mig. Det värsta som kunde hända då var att man fick en boll i huvudet i bollhavet. Då träffade man enbart på fyllesvinen i Taxfreen då de blev en sevärdhet som man frågade mamma kring liksom när man gick och kollade på aporna i Furuvik.


Igår öppnades en ny värld för mig. Igår var jag mitt ibland fyllesvinen. Dock var jag en i stort sett själv en nykter (inte svin) utan gris. Nordupplands bönder  träffas i baren på Ålandsbåten och partar loss på långfredagen. Dresscode för killar: munktröja. Dresscode för tjejer: kort kort klänning med stövlar! Gärna så kan man i påskens tema bära en gul klänning utan BH. Det hade jag missat.


 

Vi åkte med två av Johannas killkompisar. Dessutom var några andra Östhammarsgäng på båten. Där många kände igen mig som Jimmarn lillasyster. Det enda som var sig likt var räkmackan som vanligt inte var någon macka utan enbart ett berg av räkor.


Jag är glad att vi kom helskinnade då en bekant till Johanna som är två äpplen hög ville starta bråk med allt och alla. Johanna fick agera väktare och avstyra bråket.


Hemresan bestod av några "hämta luft" stopp. Enligt John så var anledningen till det inte all Jäger utan Johannas körning.


Efter stannade vi kvar hos John ett tag där det ena Östhammarsgänget också dundrade in. Som ganska nykter så uppmärksammade jag då att en av bieffekterna av att dricka öl är att samtalsämnena går på repeat. För att slippa det så styrde jag upp en match i apelsinfotboll istället. Undrar om John tycker det var ett bra initiativ av mig när han ska städa idag.


//Goldfish




Av Maria Thuré - 21 mars 2008 08:33

Varför firar vi egentligen påsk?

Nu blev jag lite osäker. Antingen är det för att Göran Persson fyller år eller så är det för att vi gillar att äta ägg.


En väsentlig fråga: Varför äter alla (utom möjligtvis Linda Sembrant) mer ägg till påsk?

För då slipper vi göra maräng av äggen


Varför trodde man förr i tiden att det flög häxor på kvastar på Skärtorsdagen?

För det fanns ingen möjlighet för häxorna att ta ett flygplan till Blåkulla.


Vad gör påskharen?

Går på tivoli och studsar studsmatta.


Varför pyntar man med påskris?

För att riset suger åt sig damm.


Glad påsk allihopa!


//Goldfish





Av Maria Thuré - 20 mars 2008 18:33

Igår var jag och kolla på min brorsa när han spelade innebandy. Han och några kompisar startade ett innebandylag. De vann den lägsta divisionen överlägset och vann många matcher i tvåsiffrigt.


Då bestämde Kalle Anka förbundet (upplands innebandyförbund) att de trots överlägsen serieseger skulle få kvala. Bland annat fick de kvala mot Sirius juniorer som tog med sig en femma från deras A-lag som spelar i division ett. Brorsans lag förlorade med massor.


Det roliga var dock efter matchen då jag fick höra att min brorsa hade sagt följande till en kille som överspelade massor när han gjorde mål:

"Alltså du måste vara bög du?"

(Som lillasyster så kan jag givetvis inte acceptera ett sådant uttalande och det var i stridens hetta. Vi har absolut inget emot bögar. Men ni får ha lite förståelse för kulturkrocken som uppstår när bondpojkarna kommer ut och får möta stadspojkarna med hårband i håret).


Men det roliga i det här fallet är att denna kille skulle kunnat svara:

"Tror du? Du kan ju fråga din syster var hon tror om den saken?"


Jag säger inget mer. Mna kan ju konstatera att min bror inte gillar min smak hos killar.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 20 mars 2008 10:37

Träffade min kompis Lindas pappa igår. Han har sprungit maraton tre gånger och sa att det inte kommer bli några alls problem för mig att ta mig runt.


Han gav mig tipset att dricka rikligt under hela loppet. Nu tänker mina kompisar framförallt Mona. Shit! Det är kört för Maria! För hon tycker jag tar jordens minsta klunkar när jag dricker. Du behöver ju inte ens anstränga dig för att föra upp glaset till munnen. För under den handlingen ger du av med mer vätska än vad du får i dig när du dricker.


Samtidigt så kan alla de som var på min Kräftskiva i slutet av sommaren intyga att jag kan ju fylla på strupen i snabb takt bara jag vill! Jag har själv inga minnen av det men jag har fått det berättat för mig i efterhand.


Lindas pappa gav mig så mycket självförtroende att jag nästan känner att jag kan hoppa dagens intervallpass.


Ett annat tips jag har fått av en rutinerad maratonlöpare är att inte stanna då är det svårt att fortsätta igen. Samma person sa även att det är lätt att få känslan av att man blir bajsnödig för man är så trött. Men att man egenntligen inte är nödig!


Så kommer jag bara klara av att dricka rikligt och inte stanna och baja så ska jag nog kunna ta mig runt!


//Goldfish



Av Maria Thuré - 19 mars 2008 21:49

Min 16-åriga kusin har skaffat tjej. Det är min släkts stora samtalsämne nu. (Skönt! Då får de ta en paus i sitt funderande över om jag är lesbisk eller inte. Vilket jag INTE är!)


Han skrev till mig på msn nu och jag är liksom övriga släkten ganska insnöad på det faktum att han skaffat tjej.


A: Kan du göra mig en tjänst?


Jag: Javisst! Vad ska jag göra?


A: Kan du köpa ett kort till mig?


Jag börjar tänka:

Åh jag smälter! Grabben som jag hälsade välkommen till jorden på BB har blivit stor och vilken gentleman han har blivit. Han ber mig köpa ett kort till sin nya tjej. Åh! Jag smälter Jag har lärt han väl!


Jag: Vad vill du att jag ska köpa för kort då? Är det till Hanna?


A: Nej, nej inget sånt kort. Det är ett spelkort på Game. Wow Gamecard!


Vafan trodde jag! Alla med manligt hormon vet inte vad romantik innebär. Det spelar visst ingen roll att de har gemensamt blodsband med mig!


//Goldfish








Av Maria Thuré - 19 mars 2008 21:36

Lugn nu allihopa! Jag ska inte bli en i mängden av alla modebloggare som finns.


Jag vill bara visa hur jag firar påsk. Många av mina vänner flyr Uppsala. Är det inte träningsläger utomlands så är det att hälsa på släkten på annan ort. Jag som slutat med fotboll och inte har några släktingar längre bort än fem mil får fira på annat vis.


Påsken brukar innebära traditioner som äggletande. I vår familj har vi aldrig hållt på med sådant tjaffs. Min mamma är verkligen världens bästa och husligaste mamma. En riktig A-mamma. Vi har dock alltid haft godis tillgängligt hemma hos oss under hela uppväxten. Därför kändes det lite overkill att gå ut och leta efter ett ägg fullt med godis när vi bara kunde öppna skafferiet. Vi fick alltid därför ägget vid sängen på morgonen.


Eftersom påsken inte fyller så stor funktion i mitt liv så tänkte jag starta en egen tradition som verkligen bottnar i påskfirandets rötter - Jesus. Jag klär mig som Jesus! I en lång vit skjorta. Jag slopa kransen med taggar runt huvudet. Det klär mig inte riktigt.


Måste bara förtydliga det hela för min pappa så inga missförstånd uppstår. Nej! Det är inte Lucia jag firar i en lång vit nattsärk. Det är påsken! Tänk Jesus! 


//Goldfish



Ovido - Quiz & Flashcards