Alla inlägg under februari 2008

Av Maria Thuré - 9 februari 2008 10:09

50 minuter kvar till mitt hemliga äventyr sparkas igång.


Jag har fått direktiv att vara svartklädd. Jag är svartklädd. Har till och med svarta underkläder. Jag är så svart så jag börjar fundera på om mitt äventyr går ut på att under dagen praktisera som black ladie. Ni vet bruden som kommer fram i badrumsspegeln och skrämmer små barn som stängt in sig i badrummet för att säga black ladie fem gånger.


Jag gillar inte direkt att skrämmas så jag hoppas att det är något annat. Dessutom är det ju inte så kul att jobba en lördag.


//Goldfish



Av Maria Thuré - 8 februari 2008 17:13

Det är inte så kul att fylla år när man bor ensam. Ingen väcker en med födelsedagstårta på sängen. Tur att man har sådana kära vänner som ringer och sms:ar. Tack allihopa! Speciellt du Mona som skickade detta 06.47


God morgon min älskade vän! O grattis på födelsedagen! Hela 25 år! Jag kommer till dig senast vid 20-tiden skulle jag tro. Ha en fin dag! Kram kram!


Mona och jag spenderar en hel del tid med varandra. Så mycket tid att folk brukar fråga mig var Mona är när jag går själv på stan. När hon skulle fylla i ett mejl från mig för att visa hur väl hon känner mig så fyllde hon i ögonfärg brun på mig. En felskrivning som fick mig att tveka på vår vänskap. Det tog lång tid för oss att bygga upp vår tilit igen.


Och med dagens sms så är vi på ruta ett igen. Jag blir 24 inte 25. Hoppas jag får ett presentkort hos en vänskapsrådgivare. Det kan Mona och jag behöva efter denna felskrivning då åldern börjar bli känsligt .


Jag har alltid sagt att jag ska bli mamma tidigt typ vid 23. Det sprack idag. Funderade ett tag på att kidnappa ett barn igår för att nå mitt mål. Men nu blev det inte så. Det blev sådant himla skriveri om den där lilla flickan Madelen. Och jag orkar inte ha en massa journalisters ringandes hit. Nu får jag istället roa mig med mina kusinbarn som snart invaderar min lägenhet för att käka chokladbollar.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 7 februari 2008 21:56

Kollade lite grann på gaygalan. Då väcktes en del frågor:


1. Var är alla representanter från damlandslaget i fotboll? De borde vara fler där än på idrottsgalan. Nej just ja om de homosexuella visar sig där så blir det ju offentligt (det alla redan vet) att de är homosexuella.


2. Finns det någon i hela Sverige som har en större panna än Charlotte Perelli?


3. Kommer Rickard Wolfs pojkvän in på efterfesten med sin egen legitimation? Det ska vara om han har förfalskat ett.


4. Ett tag trodde jag Måns Zelmerlöf gjorde slut med tjejen pga mig. Men jag har nu väntat flera dagar utan att han har hört av sig. När jag såg galan föll allt på plats. Hans singelhistoria var nog enbart ett trick för att bli mer populär hos de som är gay!? Fan!


//Goldfish



Av Maria Thuré - 6 februari 2008 21:04

Inte bara jättekul att bli ett år äldre och samla vuxenpoäng. Blir man 24 år så har man uppnått åldern för att själv baka till födelsedagsgästerna. Det som krävs då är att förstå recept. Receptskrivarna är av samma skrot och korn som de som gör IKEAs bruksanvisningar. Dvs värdelös. De tar för givet att man lärt sig alla receptbegrepp på hemkunskapen.


Exempelvis


Bröa formen

Vaddå ska jag stoppa en limpa i sockerkaksformen? Då får ju inte smeten plats.


Vattenbad

Står att jag ska smälta chokladen i vattenbad. Räcker det att jag stoppar den i badkaret eller måste jag åka till bubbelpoolen i Fyrishov?


Det är nära till hands att jag dukar fram ett paket Singoalla och Ballerina kakor på fredag.


//Goldfish


Av Maria Thuré - 5 februari 2008 20:50

Det går väldigt snabbt just nu. I fredags fick jag besked om att jag fått jobb. Idag är det tisdag kväll och jag har gjort två arbetsdagar. Min hjärna hänger inte riktigt med. Men jag börjar förstå att jag övergått från att vara en oseriös socionomstudent som gör av med sina csn-pengar på krogbesök till en seriös arbetskvinna som gör av med sin första lön på följande:


* Cocktailtomater

Helt sjukt! Jag sitter och väntar på min favoritserie House småätandes på cocktailtomater. Ett ganska klart arbetskvinnebeteende. För bara en vecka sedan satt jag snaskande i soffan på en påse Karamellkungen.


*Bakingredienser

Jag fyller hela 24 år på fredag. Som student var det accepterat att ha kalas hemma hos mamma och pappa. Dvs. mamma bakade de sju sorters kakor som serverades. På fredag blir kalaset hemma hos mig. Tills på fredag ska jag baka. Men aldrig att jag gör sju sorter. Någon begränsning i förändringen får det lov att vara.


*Kaffe

Trot eller ej men jag har börjat dricka kaffe. Kände att jag låg bättre till i löneförhandlingen om jag tackade ja till kafffe.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 4 februari 2008 21:42

Trodde enbart att jag skulle löneförhandla idag. Tji fick jag! Idag blev min första dag som socionom.


Jag tror det blir större problem jag ska knäcka än dagens. Den svåraste uppgiften idag var att välja våra tjänstebilar (får endast användas i jobbet). Vi sprang runt på bilfilmor. Svårt för mig som knappt kan se skillnad på en volvo och saab.Så jag fokuserade på bilförsäljarna.


Den näst svåraste uppgiften var att välja färg på stolens klädsel.


Ser framemot morgondagens utmaningar.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 3 februari 2008 18:56

Johanna berättade följande igår på förfesten. Detta är en sk. true story. Vilka personerna är vet jag inte.


En kille stod femton minuter innan krogstängning med en tjej som han raggat upp vid garderoben. Plötsligt inser att han har 15 minuter på sig att förbättra sin prestation och han säger:

"Vänta här! Jag ska bara se om jag kan få något bättre".


Jag önskar att historien var slut här och att vi kunde konstatera att killen var ett svin. Jag önskar att vi även kunde konstatera att tjejen hade girl power. Problemet var bara att när killen kom tillbaka utan en ny tjej i släptåg 15 minuter senare så stod tjejen kvar och väntade på honom.


Cia sa:

"Hon kanske trodde han sa: vänta jag ska bara gå och hämta Petter".

Jag ber till gud att det var så för annars undrar jag verkligen var samhället är på väg?!?


Och den tjejen måste vara ett praktexempel på hur lågt man kan sjunka.Tur att man är en guldfisk. Guldfiskar sjunker inte. En död fisk åker med strömmen. Men en levande guldfisk simmar mot strömmen.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 3 februari 2008 17:35

Imorse när jag vaknade och kollade på mina händer så hade jag rött nagellack. Jag är inte direkt nagellackstjejen och absolut inte röda nagellackstjejen. Ett tag trodde jag att jag hamnat i en ny kropp. Men sen mindes jag att jag på födelsedagsfesten igår hos Cia fick för mig att måla mina naglar röda. Ganska märkligt beteende på en födelsedagsfest kan jag tänka så här i efterhand. Men efter ett antal glas vin igår så kändes det fullt normalt.


Egentligen borde jag blogga om min irritation över garderobsköerna igår när jag skulle hem från BJ och taxichaufförer som råkar glömma taxametern. Jag försökte med att min rutt hem brukar kosta 60 kronor. Taxichauffören gick inte på det, men så sgs det ju också att vi i Sverige har de mest välutbildade taxichaufförer. 


Detta ointressanta är det enda som kommer ur mig idag. Jag har fullt sjå att koncentrear mig på att vara bakistrött. Tänkte fortsätta fokusera på det nu.


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards