Alla inlägg under februari 2008

Av Maria Thuré - 14 februari 2008 22:39

Min bror ch hans familj var hemma och firade mig idag. Jag lekte den K-märkta leken "åka flygplan" med Hilma drygt sex månader. Jag låg i soffan och höll upp henne med raklånga armar. En ganska farlig lek visade det sig.


I handen hade Hilma en TV-dosa. En dosa som hon tappade precis under mitt öga, vilket ömmar rätt rejält just nu. Finns en risk att jag vaknar upp med ett blåöga imorgon.


Känns väl sådär andra arbetsveckan på en arbetsplats som kryllar av socionomer. Kan läsa tankarna hos mina kollegor..


Oj oj! Stackars tjej! Hon måste ha blivit misshandlad av sin kille.


Oj! Oj! Stackars tjej! Hon måste vara deprimerad och självdestruktiv pga sitt kärleksliv. Hon mår så dåligt att hon måste ha dunkat huvudet i väggen på alla hjärtans dag.


Och så kommer jag komma med den riktiga förklaringen.. Då kommer ju alla tänka..


Aha! Bortförklaringar ett starkt tecken på misshandel.


//Goldfish







Av Maria Thuré - 14 februari 2008 08:54

Samtal mellan min pappa och mig igår.


P: Jag har köpt en ny mobil.


M: Jaha? Har din gått sönder? Det var ju inte så längesen du köpte den.


P: Nej. men laddaren gick sönder.


M: Jaha?! Då kunde du ju bara köpt en laddare.


P: ..men jag fick ju en laddare när jag köpte mobilen.


M: Köpte du en exakt likadan mobil..


P: Ja.


För pappa var det tydligen omöjligt att se att man enbart kunde köpa en laddare. Han jämförde det med att köpa enbart kulglass av en glassförsäljare men att inte ta struten eller bägaren.


Min brorsa lär iaf vara nöjd men en ny mobil utan laddare.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 13 februari 2008 21:55

I väntan på våra ordinarie bilar i jobbet så var vi idag och hämtade en hyrbil. Min chef gav mig bilnyckeln. Då mannen som hyr ut bilarna uttrycker:

"Jaha! Ska du övningsköra?"


Jag har snart haft körkort i fem år men när han sa det så kände jag mig som två äpplen hög. För att bygga upp mitt vuxensjälvförtroende igen så ringde jag till banken för att boka in en tid och diskutera pensionsparande. Det kändes jättebra just i den stunden. Jag kände mig genast som tre äpplen hög. 


Alla som pratar pension får alltid en besvärande rynka i pannan vilket höjer åldern på personen med sådär fem år. Det var det jag ville uppnå. Så här några timmar efteråt när alla hjärtans dag ångest kommer krypandes så kändes det samtalet inte helt genomtänkt. Att pensionsspara som singel vid 24 års ålder är inte vuxenpoäng det är snarare tragiskt. Då ska pengarna läggas på saker som gör en mer attraktiv på singelmarknaden. Helst något som man kan glassa med i en raggningreplik. Tror inte mitt pensionssparande uppfattas så attraktivt i baren på BJ.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 12 februari 2008 22:18

Kom precis hem från ett boxpass med Hanna. Jag hade lite svårt med koncentrationen idag. Så fort jag slog så tänkte jag bara på Nera. Följ historien..


Efter ett krogbesök så tog vi ett "minska morgondagens bakiskänsla" mål på McDonalds. I kön stod ett tjejgäng i pubertetsåldern. En ålder där en mening som:

"kan jag bara äta min hamburgare ifred" uppfattas ganska provocerande. Så provocerande att man sitter kvar och väntar tills en person som sagt en sådan kommentar lämnar stället. För att utomhus samla hela gänget och hoppa på denna person och dennes kompisar som i detta fall var mina kompisar Nera och Mona. Pubertetstjejerna sparkar Mona i ryggen och tar stryptag på Nera. Allt detta sker bakifrån. Som tur är finns polis i närheten som kan avstyra det hela.


Jag hade typ börjat gråta och varit tacksam att jag hade livet i behåll. Men det första Nera uttrycker är:

"Fan att jag hade utsläppt hår och vantar".

Ni som sett Neras aggressiva spelstil på fotbollsplanen vet att man inte skulle velat vara i pubertetstjejernas kläder just då.


Det var den känslan jag försökte anamma på dagens pass. Lite svårt dock när man har världens goaste Hanna att boxas mot.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 12 februari 2008 18:07

Jag var jättestolt över ett par halvhöga svarta stövlar jag köpt på Skopunkten. 199 kronor, som hittat! En vecka senare med helt söndertrampad klack så tänkte jag 199 kronor som bortkastat!


Jag lät de dock ligga kvar i hallen. Liksom avdankade ex. så är de lite svåra att glömma. Man vill liksom känna att man försökt på alla sätt och vis innan man lägger de på återvinningscentralen. Ni som har  ex. förstår vad jag menar. Man gör allt för att förändra de enligt sin egen smak. Funkar inte det så får de återvinnas till någon bättre behövande.


Sagt och gjort mina skor fick en uppryckning hos skomakaren. Idag hämtade jag ut de för 170 spänn. Vad ska man säga. Jag hade lika gärna kunnat gått och köpt ett par nya. Eller ett par bättre skor för 400 kronor direkt. Dumsnål var ordet.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 11 februari 2008 20:13

Jag ansökte till socionomlinjen på Stockholms universitet. Mina betyg var tillräckliga och jag kom in. Jag läste där 3,5 år. Jag fick godkänt på alla moment. Idag damp det ner ett brev i brevlådan. Surprise! I kuvertet låg en blankett Ansökan om yrkesexamen.


Vafan! Jag trodde det var ett skämt. Ska jag behöva ansöka om en examen som jag har arbetat ihop själv? Vaddå? Är det en jury som ska bedöma om jag är lämplig som socionom. Känns lite sent påtänkt. Och vem skulle liksom inte vilja ha sin examen när man läst 3,5 år?


Ibland undrar jag om vi i Sverige bara älskar att administrera och skövla skog i onödan.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 11 februari 2008 18:16

Ibland undrar jag om mina föräldrar har adopterat mig från en annan planet. Jag tror INTE jag tänker som alla andra. När andra går på stan och funderar över om de ska köpa en tröja så går jag och funderar över helt andra ovärldsliga saker.


Som idag. Hela Uppsala är för tillfället under ombyggnad. Stenläggare som pular med en kratta i sanden lyser upp trottoarer med sina oranga kläder överallt. 


Har ni tänkt på att de ser ut som en större version av dagisbarn som leker i sandlådan med galonkläder. Detta får mig att fundera..


Tror ni att stenläggare fick leka för lite i sandlådan när de var små och därför nu stillar sitt sandlådebehov med att dagligen arbeta med det?


Eller är dessa personer de stackars barnen som på dagis alltid fick sina sandkakor förstörda av de andra barnens traktorer? Som nu i vuxen ålder njuter av att få ställa ett stort staket mitt på stora torget så de i lugn och ro får kratta i världens största sandlåda utan att någon sandterrorist kommer och förstör?


Om fallet är som min sista tanke så kan det nog hända att Joel, Fredrik och Karro jobbar som stenläggare idag, Min stora hobby som 4-åring var att råka sätta handen på en helt nybakat sandkaka.

//Goldfish

Av Maria Thuré - 9 februari 2008 21:44

Jag lev ju kidnappad idag och tagen till Bolagret i Stockholm. En butik som jag saknat sen Mona och jag fick syn på den i Malmö för ca. 1 år sedan. Det var skoj!


Men delfinalen i melodifestivalen. Vad händer?! Christer Sjögren går ut och sjunger någon j-a skitlåt. Den var så dålig så jag frågar mamma hur dåliga de bidrag måste ha varit som blivit bortgallrade före den här. Den var så dålig så jag som älskar schlager börjar fundera på att ogilla schlager.


Men vad händer?! Jo hela Lärkbacken (ålderdomshemmet i Gimo) samt alla andra åldersdomshem går samman och lägger hela sin pension på att rösta Sjögren vidare.


Jag tycker att Velvet hade varit värd en andra chans. Hon verkar ha jobbat hårt på gymmet. Dessutom så såg hon riktigt fräsch ut i sina extensions samt gul utan solkräm.


Om det hade gått att rösta på Björn Gustavsson så hade jag lagt de få kronor jag har kvar efter dagens inköp på att telefonrösta på honom. Vilken rolig kille.


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards