Alla inlägg den 17 februari 2008

Av Maria Thuré - 17 februari 2008 22:03

Detta skulle bli bloggen om multisportaren Maria. Det började så bra. Jag sprang cirka 40 minuter för att efter den etappen hoppa på min gröna Monark cykel. Cyklade iväg till sporthallen där det vankades inomhusfotboll. Bara ett litet problem jag var en timme försenad. Detta innebar ett liten avbräck i mitt multisportande och fotbollen med efterföljande simning i Fyrisån fick läggas åt sidan.


Istället blev det en spontan promenad med min kära kompis där dejtandet som singel blev det stora samtalsämnet och även temat för denna blogg.


Min kompis dejtar en kille på annan ort. En kille som hon ska besöka nästkommande helg. I ett dejtingstadie som detta så kan små problem te sig ganska stora. Se bara till själva packandet...


1. Vardagliga kläder

Det gäller att ta klädesplagg som varken kan kännas för fint eller luffigt. Något som kan kännas naturligt att bära och kompletterar killen om han dyker upp i en rock T-shirt eller en skjorta.


2. Ännu mer vardagliga kläder

Vissa dar trivs man inte i vissa kläder. Ha därför flera alternativ. Annars kommer du bara sitta och störa dig på dina egna kläder. Har han en röd tröja kan det vara SÅ jobbigt att sitta i en rosa klänning.


3. Luffarkläder

När man blir borta en hel helg så kan det bli ganska obekvämt att krypa ner i soffan med tighta jeans. Dessutom är ju tighta jeans typ inbrottssäkra. Inte det ultimata vid en dejt.


4. Finare kläder

Ordet planering finns inte i mäns vokabulär utan helt utan förvarning så kan en kille berätta att han bokat in en utgång med polarna. Då kan det vara bra att ha någon partystrass att ta på sig.


4. Hårtork

Hur många killar äger en hårtork? Nej precis ett måste att packa ner. (Och om hanmot förmodan skulle ha det så är det nog inte dig han är intresserad av utan din killkompis).


5. Egen duschcreme

Man känner sig inte alltför attraktiv när man som tjej varit tvungen att använda Dubbeldusch och luktar man till nästa duschning.


6. Massmängd trosor

Man vet aldrig vad som kan hända. Ta med många ifall om.


I tanke på hela denna packning så överväger min vän att boka en flyttbil. Skulle vilja se minen hos killen när hon dundrar in med sin packning. Vilken kille skulle inte bli ivägskrämd av en packning som liknar "hej jag har kommit här för att stanna" vid andra dejten.


Det är inte lätt att vara singel


//Goldfish




Av Maria Thuré - 17 februari 2008 17:42

Som barn är målet alltid att kunna  själv. Tänk på Lotta på Bråkmakargatan. Man vill känna att man gör allt utan någon vuxens hjälp (vanligen mammas och pappas). En frigörelseprocess som inte alltid är helt enkel varken för barn eller föräldrar.


1 - 5 år - då handlar det om att ta sina första stapplande steg utan mammas och pappas hjälpande hand. Att lära sig äta och klä på sig själv.


6-7 år - Man belönas med veckopeng vilket innebär att man kan handla sitt lördagsgodis själv. (Ej att förknippas med den som köps vid tippdisken).


8-12 år - Veckopeng är löjligt och man får istället månadspeng som man spenderar på minidiscon och kläder. En månadspeng som betalas av föräldrarna som kan dras in vid oaccepterat beteende. Man får gå hem själv från skolan.


13-15 år - Tonåring. Vilket innebär att man får kyssa det andra könet utan att ens föräldrar tittar på och tycker det är gulligt. Föräldrarna är oroliga över ens umgänge som man mer och mer får välja själv. Umgänge med kompisar får dock bara äga rum under vissa tider då föräldrarna fortafarande har patent på att bestämma klockslag för hemgång.


16-17 år - Nyfikenhet växer för saker som tillhör vuxenlivet. Sex, alkohol och Rock*n Roll. Något som föräldrarna gärna föreläser om och för ungdomar blir det därav ännu mer intressant att inte göra som föräldrarna säger.


 18-20 år - Det är nu tillåtet enligt svensk lag att dricka alkohol och köra bil på egen hand. Dock är det inte i svenskt lag reglerat att föräldrar inte får ha några åsikter om detta. Varannan vatten och lämna inte glaset utan uppsikt känns det bekant?


21-23 år - Vanligen har man flyttat hemifrån vid denna ålder och lagar egen mat, tvättar och städar utan att någon säger när detta ska göras. Hur detta genomförs styrs dock till mångt och mycket efter mammas expertråd.


24 år - Jag hade hoppats att min redogörelse hade slutat vid denna ålder, men tyvärr! Jag trodde man skulle vara helt frigjord från sina föräldrar vid denna ålder. Idag upptäcktes ytterligare en grej. Som 24 åring är man ännu inte mogen att olja sina köksskivor. Duken man oljar med kan ju faktiskt självantända. Risken är tydligen större att det gör det för en 24-åring än för en 50-åring.


Vid 25-år då ska jag iaf kunna uttrycka "jag kan själv" och då ska de orden ha den innebörden.


//Goldfish



Ovido - Quiz & Flashcards