Alla inlägg under februari 2008

Av Maria Thuré - 25 februari 2008 20:24

Min gamla syslöjds lärare skulle nog inte tro mig. Men jag har nu lärt mig att spola undertråd själv och att fiska upp den. Följden av detta blev att jag började tillverka väskor. Jag har även sålt en del.


Som alla designers så har jag skaffat mig en egen logga.



Av Maria Thuré - 24 februari 2008 16:07

Jag drog med Robban på tjejförfest igår. 17 tjejer och Robban. Så mycket tjejer finns det inte ens i hela Piteå så jag tror han uppskattade det. Hans Piteåpolare såg det hela som en stor kontaktannons möjlighet och började hej vilt skicka mms på sig själva.


Tyvärr missade vi dock upplösningen på melodifestivalen. Vi satt i soffan hos Johanna idag och diskuterade resultatet. Då jag sa.

"Jo det var hon Dunka mig gul och blå Frida som vann".


Då Johanna snabbt fråga..

"Jaha, sjöng hon något erotiskt denna gång med?"


Det är bara om man är uppväxt i Snesslinge som man ser låten dunka mig gul och blå som en erotisk låt.


Vi kan iaf konstatera att Robbans grabbgäng inte kommer känna igen honom när han kommer hem. Undra om de kommer gilla förändringen. Helgens häng med tjejer har resulterat i att det enda han kommer prata om är..

Vilka namn han ska döpa sina kommande barn med, vilken kändis han helst skulle ha sex med, hur stor sannolikheten att han kommer få en dotter när han har tre bröder? Medmera medmera. Dessutom har han börjat fnittra istället för att skratta.


//Goldfish

Av Maria Thuré - 22 februari 2008 17:34

Idag bjöd Robban på Thaikyckling. Hade jag inte kommit hem från jobbet och sett alla kastruller och andra redskap så skulle jag ha gissat att han beställt den från en restaurang. Det var supergott.


Och inte bara jättegott. Det var mat till helt kompani. Robban är inte så van att laga mat. Så han valde att koka upp ett helt uncle bens paket ris. (Dvs till minst 8 personer). Han tyckte det såg så lite ut. Jag har nu matlådor till hela nästa vecka. Dessutom har han gjort sig känd nere på min Konsumbutik då han fick springa ner och köpa ingredienser vid tre tillfällen.


Tilläggas ska även att Robban inte hann ner till stan idag. Denna matlagning tog hela dagen. Det är stort!


Han kommenterade just att han är ett kap. Han är inte beroende av någonting (precis slutat snusa). Han kan slå ihop en veranda och nu även laga mat (dvs en middag som tar hela dagen att göra =) )


//Goldfish

Av Maria Thuré - 22 februari 2008 06:59

Igår valla jag runt en Piteåbo ner till stan. Vilken utmaning. Kanske inte som att gå med en stor dagisgrupp i Uppsala men nästintill.


När vi hade gått 200 meter så kom vi fram till det första rödljuset. Robban var närmast stolpen med knappen (där man trycker för att det ska bli grönt). Vi båda stannade vid rödljuset. Jag avvaktade för att se om Piteåpojken skulle trycka på knappen. Det gick 5 sekunder. 10 sekunder. Efter ca. 15 sekunder fick jag be honom trycka. Annars hade vi stått kvar där än idag.


Han ursäktade sig med att man bara går i Piteå. Det är ingen bra idé Uppsala. Då kan Slottet ersättas av Akademiska Sjukhuset i den guidade turen.


Fortsättning följer..

Av Maria Thuré - 21 februari 2008 07:24

Som mina trogna läsare vet vid det här laget så kallar mina vänner mig goldfish. Jag är allmänt förvirrad och att glömma födelsedagar är lika natrurligt för mig som att göra mina behov.


Den som har varit ledare för guldfisk smeknamnet är min kompis Mona. Nu börjar jag bli ororlig för henne. Ni minns kanske.. hon gratta mig till 25 år när jag fyllde 24.


Detta sms kom höromdagen från henne..

Hej alla glada. Dags att ses tycker jag. 18.00 träffas vi utanför Åhléns för att käka. Sedan bär det av hem till mitt lilla palats. Hoppas att så många som möjligt av er dyker upp.


Antagligen kommer inte så många Mona. Lite jobbigt att gissa dag. :) Jag tror förvirring smittar. Vad tror ni?


//Goldfish



Av Maria Thuré - 20 februari 2008 21:58

Robban från Piteå kommer till Uppsala imorgon och blir kvar över helgen. Jag har gjort en lista över aktiviteter som JAG tänkt att vi ska syssla med..


  • Se damfotboll. Det brukar vara populärt hos det manliga könet. De brukar gilla det höga tempot och stämningen som uppstår med all publik.
  • Guidad tour i Uppsala. Där svandammen (ankdammen i min mun), Domkyrkan, Slottet och Carolina Rediviva är självklara hållplatser. Känner att jag kommer bli så omtyckt.
  • Gå på IKEA. Folk från Piteå har ju hela 18 mil till närmaste IKEA varuhus. Robban ska nog få cykla dit så kan jag ta bilen och vänta på honom på parkeringen. Han måste ju få njuta av cykelavståndet.
  • Tjejkväll hos en kompis. Där Robban får stå till svars för all skit vi brukar slänga på det manliga släktet. Hade bokat in en sminkkväll också men kände att det blev lite too much för en Norrlandskille.
  • Schlagerkväll.  

Jag tror Robban kommer trivas i Uppsala. Andra förslag tas tacksamt emot..


//Goldfish


Av Maria Thuré - 19 februari 2008 22:54

Janne Josefsson släng dig i väggen. Uppsala Nya Tidning har börjat en ny satsning - grävande journalistik..


Detta är taget från UNT:


En spelare saknas på isen - och det är inte vem som helst som lyser med sin frånvaro.
Den självklara frågan lyder: var är Andreas Eskhult?
- Han är lite krasslig, men han tränade i går, berättar Mattias Wiberg, som sitter i båset och väntar på att få en skridsko slipad.
 

Jag ringer hem till familjen Eskhult, frågar efter den krasslige. Vill såklart veta hur allvarligt ställt det är med Siriusmittfältaren inför Matchen.
- Han tränar, blir svaret från fru Eskhult.
- Det gör han inte alls det, säger jag.
Så frågan kvarstår: var är Andreas Eskhult?


Jag har spelat ett antal år i allsvenskan med fru Eskhult. Undra hur många tankar hon hann tänka innan hon fick reda på att han låg inne i omklädningsrummet och blev masserad.


Men i vilket fall som helst så är det ett lysande exempel på grävande journalistik. Varför kolla med tränaren eller fler spelare (som befinner sig på samma plats som reportern) var Andreas är? Det är ju helt onödigt när man kan visa sin ambitiösa sida och ringa hans fru. Tippar på att reportern Carl Göransson snart ska löneförhandla. Nu vet inte bara hans chef utan även alla hans läsare att han har talangen att bli vår nya Janne Josefsson.


//Goldfish
Av Maria Thuré - 19 februari 2008 19:35

Igår tvättade jag mitt hår. Typ en hel balsamflaska gick åt trots detta blev jag lika svettig som innan duschningen pga att försöka borsta ur alla tovorna i mitt blöta hår.


Ett besök hos frisören idag blev därför nödvändigt. Med skakig röst sa jag åt Paulina (min frisör).

"Gör vad du vill, bara det blir kort".

Kändes typ som hon klippte av någon vital del av mig när jag såg hur håret damp ner i golvet. Jag började undra vad jag hade gett mig in på.


Då glider hon fram. Frisörpraktikanten.

"Oj! Ska ni klippa mycket?".

Det var just det jag inte behövde höra just då. Hade lust att kasta ur mig något om hennes oviktiga roll som frisörpraktikant och kritisera hennes enda viktiga syssla som praktikant. Typ..

"Oj här har du missat att sopa upp två hårstrån".


Min röst bar dock inte.


//Goldfish

Ovido - Quiz & Flashcards