Alla inlägg den 7 maj 2008

Av Maria Thuré - 7 maj 2008 21:44

Blommor och bin samtal är känsligt. Skitjobbigt för ungdomar! Förmodligen även jobbigt för föräldrar som nog bara vill säga "använd kondom" och sedan i lugn och ro fortsätta dricka sitt kaffe och fortsätta ha bilden av sina barn kvar i ryska posten stadiet där det bara finns utrymme för handtag, famntag, klapp eller kyss.


Här kommer en story som Johanna berättat om en tjej som gick i högstadiet. Historien kategoriseras in i avdelningen too much information. Tjejen hade lyckats få herpes. En sådan besvärlig herpes att hon var hemma från skolan. Utslagen såg mamman som en startsignal för ett blommor och bin samtal.


Mamman: "Det är viktigt att du skyddar dig!".


Här förväntade sig nog mamman bara ett kort Jaja och sedan återigen förtränga att dottern är sexuellt aktiv.


Dottern: "Men mamma det är svårt nog att ha sex i duschen ändå än att hålla på och krångla med en kondom".


Hur samtalet fortlöpte var inte en del av historien, men hennes mamma fick nog lite mer information än vad hon ville och förmodligen så lyckades dottern med taktiken att slippa liknande samtal framöver.


Det känns som det existerar en oskriven regel att man förälder A-klassas om man håller ett blommor och bin samtal? Att lära sig vikten av att använda kondom är lika självklart som att lära sig multiplikationstabellen. Det kan man göra i skolan. Det behöver inte föräldrarna göra. 


//Goldfish



 



Av Maria Thuré - 7 maj 2008 21:22

Att ha träningar på engelska kan vara ganska roande. Idag diskuterade vi föregående match då vår tränare uttryckte:


"The second goal was taken from the soccer book".


Ganska skön översättning på ett mål som var så snyggt att det var som taget direkt ur instruktionsboken.


//Goldfish





Ovido - Quiz & Flashcards